Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Shell helpt

‘Shell helpt’, luidde de reclameslogan van Shell. Acteur Kees Brusse speelde in diverse stukjes gedurende de jaren 70.
Olie was schaars en duur. Shell ‘hielp’ met spaaracties en premiums.
Shell helpt ons nu door zich in Engeland te vestigen. Dat beweert ‘Marjan’, zoals Jinek president-directeur Van Loon mag noemen.
Nee, zij is niet in transitie, maar de energie wel. De powervrouw heeft het over energietransitie en andere onzin die het vertrek rechtvaardigen. De vermaledijde dividendbelasting heeft daar niets mee te maken. Jinek begrijpt er geen bal van, en dat ligt deze keer niet aan haar. Marjan vertelt haar verhaal met de nodige versiering, dat het zelfs beter is voor Nederland – Shell helpt zichzelf graag door de slingers op te hangen.
© Han Maas op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.