Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Serendipiteit

Publicatie: 25.01.2022 | A Waegeman

Serendipiteit

Ik had nog nooit van het woord gehoord. Het was de eerste keer. Verbaasd dat er op 53 jarige leeftijd nog steeds woorden opduiken die nieuw zijn. De laatste jonge ver-Engelste nieuwe taal niet meegerekend. Dat beschouw ik niet als nieuwe woorden. Dat is een mode die hopelijk snel weer overgaat.
Hij bleek een professor te zijn aan een universiteit die boeken schreef over communicatie. Ik kon me hem zijn gezicht al voorstellen toen hij las dat ik het woord serendipiteit nog nooit had gehoord. In rangen van professoren en geleerden zal dit een uitzondering zijn. Ik kan niet echt zeggen dat ik me dom voelde, maar eerder onwetend. Ik vond de betekenis van het woord niet echt passen in de context van ons gesprek. Serendipiteit wordt eerder gebruikt in de toevallige ontdekkingen. Het is vinden van iets onverwachts en bruikbaar terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders. Ik las ook nog iets van... Zoeken naar een speld in een hooiberg, en eruit rollen met een boerenmeid. Plastiek is door een toevalligheid ontdekt. Men was er niet naar op zoek. Maar om plastiek nu te gaan vergelijken met menselijke gevoeligheden, dat lijkt mij bizar.
Ik confronteerde hem met mijn visie over het gebruik van zijn woord serendipiteit.
Het feit dat hij nu ook mijn columns leest, ik had dat eerder al verteld, is de enige weg om verduidelijking te vragen over het plots verdwijnen na mijn opmerking. Of heeft het met mijn columns zelf te maken? Ignorantie (= onwetendheid) is mij niet vreemd. Ik zal het nooit weten waarom hij plots met de noorderzon verdween. Dag professor.

WAARDERING

HITS:

364

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.