Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Seks verkoopt, eendeneieren niet

Seks verkoopt, eendeneieren niet

Het leuren met koopwaar, bleek onlangs, gaat me vrij goed af. Tenminste, zolang het gaat om andermans producten, want mijn eigen geschrijf aan de man brengen, gaat me stukken minder eenvoudig af. Minstens een keer per week publiceer ik een nieuwe column. Ik heb een kleine schare trouwe fans en zodra er weer iets nieuws van mijn hand verschenen is, nemen de bezoekersaantallen op mijn weblog toe. Maar buiten die kleine kring lijkt niemand geïnteresseerd in mijn stukjes. Waarom niet?

Het is algemeen bekend dat seks verkoopt en tja, hoewel er in mijn columns af en toe wel een kusje vanaf kan, zijn ze verder volkomen seksloos. Dat wil ik graag zo houden. Een zekere schrijfster heeft, ter promotie van haar nieuwste boek, onlangs een foto op Twitter gezet. Ze poseert er halfnaakt op en het schijnt dat die actie een enorme boost aan haar verkoopcijfers heeft gegeven. Inmiddels zijn er honderdvijftig exemplaren van mijn boek verkocht en is mijn hele netwerk wel zo ongeveer voorzien. Er resteren nog ruim veertig boeken, die samen een flinke som geld vertegenwoordigen. Ze dreigen tot winkeldochters te verworden en dat doet niet alleen pijn in mijn portemonnee, maar ook in mijn schrijversziel. Mijn boek, zoveel vertrouwen heb ik er wel in, verdient het om gelezen te worden. Maar om mezelf nu half ontkleed op Twitter te gooien in een poging nog een paar boeken extra te slijten? Nee, liever niet (al was het maar omdat ik betwijfel of dat in mijn geval ook zou werken).

Op een ochtend stuit ik op een citaat van Henry Ford: "Eenden leggen hun eieren in stilte, kippen kakelen erbij als gekken. Het gevolg? Iedereen eet kippeneieren." Natuurlijk maak ik gebruik van alle denkbare middelen om reclame te maken voor mijn geschrijf. Ik verstuur persberichten, houd verschillende websites en een weblog bij, ik beschik over een Facebookpagina (zelfs een aparte voor mijn boek) en een Twitteraccount. Maar ik maak er nauwelijks nieuwe ‘vrienden’ mee. Op Twitter en Facebook meld ik het heus, zodra er een nieuwe column is gepubliceerd of als ik een leuke actie voor mijn boek bedacht heb, maar eenmalig melden heeft weinig effect. Om op te vallen tussen al die anderen moet je tot vervelens toe herhalen dat je iets nieuws hebt gepubliceerd, kakelen als een dolle om aandacht te krijgen voor jouw ‘ei’. Net zoals ik ervoor pas om enkele platvloerse accenten aan mijn columns toe te voegen of topless te poseren, weiger ik pertinent om als kakelende kip door het leven te gaan.

Mijn ‘eieren’ leg ik in relatieve stilte en dat maakt mij meer eend dan kip en mijn columns tot eendeneieren. Ze verkopen dan misschien slecht, maar ze worden gewaardeerd door de liefhebbers. En dat is mij eigenlijk meer waard dan een met eindeloos geschreeuw en een flinke scheut seks verkregen verkoopresultaat.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 2187
(Gemiddelde waardering 4.7 met 9 waardering(-en)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Meer schrijfactiviteiten