Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Seks in de boekhandel

columnsIk gaf een kusje op het okselplekje dat openviel toen ze haar arm op het kussen uitstrekte. Daarna beet ik er zacht in. Ik vroeg: "Wat heb je liever op die plek, een kusje of een licht erotische beet?"
"Een kusje," zei ze.
"En als je zou moeten kiezen tussen altijd een kusje daar of twee keer een kusje en de derde keer een licht erotische beet?"
"Dan het laatste," zei ze lachend.
 
Zomaar een voorbeeldje van soft erotische literatuur. Er zijn ook zwaardere versies in omloop. Bijvoorbeeld deze uit ‘Het boekenweekgeschenk’ van Kary Kepla:
Het ging zoals ik had verwacht. Na tien seconden begon Berry me uit te kleden. Toen ik helemaal naakt was begon hij mij te likken. Mijn wangen, mijn hals, mijn rug, mijn billen, mijn benen. Toen vroeg hij of ik mijn ogen wilde sluiten. Ik deed het. Hij draaide me om en likte de voorkant van mijn lichaam, weer van boven naar beneden. Daarna ging zijn tong wild tekeer met mijn clitoris.
 
Tatiana de Rosnay doet met ‘Het appartement’ ook een stap in het genre. Een jonge moeder, schrijfster, raakt gefascineerd door haar bovenbuurman en wil seks met hem, haar man en haar kinderen verwaarlozend. Tijdens deze obsessie voor haar bovenbuurman ontwikkelt ze ook warme belangstelling voor erotische literatuur.
 
In ‘Vijftig tinten grijs’ van S.L. James staat de volgende passage: Hmm… Hij is hard en zacht tegelijkertijd, als staal omhuld met fluweel en verrassend lekker: zilt en glad.
De plot draait om een maagdelijke studente die verliefd wordt op een knappe steenrijke miljardair. De laatste houdt behalve van haar nog meer van SM spelletjes. Hij weet haar zo ver te krijgen dat ze een contract tekent waarin ze zich volledig aan hem onderwerpt. Het verhaal is geschreven vanuit de vrouwelijke lust en dus voor vrouwen.
 
De bestsellerauteur heeft dit slim gezien. Veel vrouwen willen zoiets lezen in de geborgenheid van hun privé-sfeer. Daarna delen ze de verboden fantasieën met hun vriendinnen. Grenzen overgaan zonder dat je dat in het echte leven zou willen of durven. Maar bovenal zijn veel mensen, vooral vrouwen, ontevreden over hun seksleven. Ze zijn op zoek naar impulsen op een verborgen, veilige manier. Daar profiteert, hopelijk structureel, hun seksleven van. In elk geval zorgt de zucht naar erolit voor tevreden boekhandelaars die ‘Vijftig tinten grijs’ maar wat graag naast hun kassa leggen.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1446

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.