Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Second love

Publicatie: | Erna Kagenaar
900.000 leden! 
Zo loop ik met mijn grote vriend langs een bushokje waar een advertentie hangt met de tekst: voor vrouwen met een relatie. Hoezo vrouwen? Vreemde gang van zaken. Vreemdgaan is toch ook voor mannen? @secondlove?
O.. vrouwen kunnen lid worden zodat mannen ongewild uitgenodigt worden voor liefde? Daar kunnen ze dan helemaal niets aan doen.  Liefde? Misleiden, verleiden, het eind der tijden voor first en only love.
Ik voel een lichte irritatie over deze discriminatie. Mannen van Nederland: Sta op! Demonstreer!
Vrouwlief mag lid worden. Je bent een weerloos slachtoffer als man. Vrouwelijk schoon is immers niet te weerstaan. Het zijn de hormonen hè.  Ach, ze betaald er toch voor? € 74,90 het perfecte profiel voor 2 maanden. Een breiclub zou zonde van het geld zijn, wol is goedkoper maar veel te tuttig. Neeee tegenwoordig mogen we vreemd! Oprichter Erik Drost staat vierkant achter zijn concept. Als je chocolade als achternaam hebt moet er vanzelf wel bevredigend verlangen voor vrouwen als ambitie uitgroeien tot een groot netwerk. Knap gedaan. Ik kies voor vulling met noten. Zou Erik zelf ook op zoek zijn naar een date? In een interview beweert de Rrrotterdammer trots dat second love zelfs relaties redt. Een maatschappelijk verantwoorde kreet om hulp als verkapte relatietherapie. Ik ben altijd in voor maatschappelijk, dus wat is mijn probleem?
Met opgetrokken wenkbrauwen liep ik met mijn eigen second love: groot, sterk, hijgend, vol liefde en aangelijnd het bushokje voorbij. Ik hoop dat er volgende week een poster hangt voor de voedselbank als second love voor de medemens. Dan pikt iedereen nog een graantje mee! 
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
04.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Originele kijk, prettig leesbaar.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
27.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk gevonden (of goed opgemerkt). Wel jammer van de taalfouten. De twee laatste zinnen hoeven voor mij ook niet. Je legt daar wel de link met je 'maatschappelijk' zijn maar de zin ervoor geeft een veel beter einde en rondt je verhaal mooier af.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
26.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Dat mij niet alles duidelijk is geworden over de bedoelde datingsite, ligt in belangrijke mate aan 'Secondlove' zelf. Vooral de uitleg over lidmaatschapskosten laat veel te wensen over. Er staan echter een paar dingetjes in deze column, waaraan de heer Drost geen enkele schuld heeft:
-1- bij eerste alinea 'loop', dan niet laatste alinea 'liep'
-2- 2e alinea: 'uitgenodigt' moet op een 'd' eindigen
-3- 4e alinea: 'ze betaald' moet zijn ze betaalt
-4- 5e alinea: Drost is niet hetzelfde als Droste
Dat van 'mijn grote vriend' vond ik erg leuk verzonnen. De twee laatste zinnen daarentegen zijn m.i. overbodig.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.