A Waegeman

Sea, sex and fun

© A Waegeman op 16.08.2021.

Sea, sex and fun
Ik word wakker van de krekels. Het getjirp gaat een hele dag door. Maar liever tjirpende krekels dan mopperende Belgen. Want Belgen mopperen en klagen. Heel veel. Dat besef je als je in een zonnig land zit. Aan de mensen die op een bankje langs de straat zitten, je vriendelijk goedendag zeggen, en hun gesprek dan verderzetten. Met de glimlach. Bij ons is er alleen maar bad news show. Heel Griekenland staat volgens het Belgische nieuws in brand. Paniekzaaiers eerste klas. Elke Belg zou verplicht moeten worden om 1 keer per jaar minstens 1000 km ver te reizen. Corona of niet, het zou ons allen goed doen. Belgium, land of rules and depressions. Als het dan toch al vol zit van de regeltjes van wat wel en niet mag, kan dit er ook wel bij. Toch?
Neem nu Maria. Maria is een Griekse réceptioniste. Een uit de kluiten gewassen dame die neigt naar Nana Mouskouri, zelfde bril en dezelfde uitgesproken wenkbrauwen. Ze jongleert van het Grieks naar het Frans naar het Engels. Haar longinhoud moet fantastisch zijn want ze ratelt maar door, in één adem. Ze straalt zoveel positieve energie uit dat ze er de hele receptiehal' mee vult.
Ik was de enige Nederlands sprekende gast die avond van aankomst. Ik zei dat Engels of Frans ook wel ok was.
OK, zei ze. Than you have to go to eat first!  You must be hungry and the kitchen closes in half an hour. Please follow me and leave your luggage with me
Wow ok, ik durfde ze niet tegen te spreken. Ze duwde me bijna de trap af, recht het restaurant binnen. Laat een Belg altijd eerst een beetje aanpassen Maria. Ga vooral niet te snel met dat Zuiders temperament Maria. Want dat kunnen koele Belgen als wij niet aan Maria, want dat zijn we niet gewoon. Trek me uit de Vlaamse klei Maria! Nu weet ik perfect wat Raymond daarmee bedoelt. We zitten vast in die verdomd stugge Vlaamse klei. Daarom dat ik weg moest. Er even tussenuit.
Gisteren besefte ik dat ik mijn pen thuis vergeten was. Even naar Maria dan maar?
Hello lady, how can I ghelp you? Ze keek over haar bril. Well I have a problem. Oh?
Yes, I forgot my pen at home. Do you have 1 for me that I can borough please?
Ow is that your problem? Ze sloeg me daar toch een bulderlach die alweer heel de lobby vulde.
I promis you Maria, I will bring it back.. Zei ik heel beleefd.
OK, but first, let me make you a contract. En alweer schaterde ze het uit. Haar lach werkte zo aanstekelijk dat ik volop meeelachte.
Een medewerker achteraan in de lobby riep haar naam, die had blijkbaar ook iets nodig.
No I'm not here, riep ze terug. I have a holiday today so leave me alone! En alweer lachte ze uit volle borst.
Ze had het druk, hoe drukker het werd, hoe harder ze bulderde van het lachen. Ze klaagt niet, ze lacht.. Zalig. I love her.
Ps: ik had jullie wel liggen met mijn titel hé. Serge Gainsbourg popte gewoon even in mijn hoofd toen ik een titel zocht.
Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
16-09-2023

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

 •   Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk hieronder of klik eerst op TOELICHTING voor de werkwijze.
  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.


  Je kunt ook een waardering, in cijfers, geven voor deze publicatie!
  Klik op Waardering bij de mogelijkheden.
 •   Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: Stem 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   

  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
  Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.

 • Alle inzendingen in COLUMN

  Klik op een titel om de inzending te lezen.

Voorwaarden COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!