1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  430 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Sea, sex and fun

Publicatie op : 16-08-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Sea, sex and fun

93 Hits.
Sea, sex and fun
Ik word wakker van de krekels. Het getjirp gaat een hele dag door. Maar liever tjirpende krekels dan mopperende Belgen. Want Belgen mopperen en klagen. Heel veel. Dat besef je als je in een zonnig land zit. Aan de mensen die op een bankje langs de straat zitten, je vriendelijk goedendag zeggen, en hun gesprek dan verderzetten. Met de glimlach. Bij ons is er alleen maar bad news show. Heel Griekenland staat volgens het Belgische nieuws in brand. Paniekzaaiers eerste klas. Elke Belg zou verplicht moeten worden om 1 keer per jaar minstens 1000 km ver te reizen. Corona of niet, het zou ons allen goed doen. Belgium, land of rules and depressions. Als het dan toch al vol zit van de regeltjes van wat wel en niet mag, kan dit er ook wel bij. Toch?
Neem nu Maria. Maria is een Griekse réceptioniste. Een uit de kluiten gewassen dame die neigt naar Nana Mouskouri, zelfde bril en dezelfde uitgesproken wenkbrauwen. Ze jongleert van het Grieks naar het Frans naar het Engels. Haar longinhoud moet fantastisch zijn want ze ratelt maar door, in één adem. Ze straalt zoveel positieve energie uit dat ze er de hele receptiehal' mee vult.
Ik was de enige Nederlands sprekende gast die avond van aankomst. Ik zei dat Engels of Frans ook wel ok was.
OK, zei ze. Than you have to go to eat first!  You must be hungry and the kitchen closes in half an hour. Please follow me and leave your luggage with me
Wow ok, ik durfde ze niet tegen te spreken. Ze duwde me bijna de trap af, recht het restaurant binnen. Laat een Belg altijd eerst een beetje aanpassen Maria. Ga vooral niet te snel met dat Zuiders temperament Maria. Want dat kunnen koele Belgen als wij niet aan Maria, want dat zijn we niet gewoon. Trek me uit de Vlaamse klei Maria! Nu weet ik perfect wat Raymond daarmee bedoelt. We zitten vast in die verdomd stugge Vlaamse klei. Daarom dat ik weg moest. Er even tussenuit.
Gisteren besefte ik dat ik mijn pen thuis vergeten was. Even naar Maria dan maar?
Hello lady, how can I ghelp you? Ze keek over haar bril. Well I have a problem. Oh?
Yes, I forgot my pen at home. Do you have 1 for me that I can borough please?
Ow is that your problem? Ze sloeg me daar toch een bulderlach die alweer heel de lobby vulde.
I promis you Maria, I will bring it back.. Zei ik heel beleefd.
OK, but first, let me make you a contract. En alweer schaterde ze het uit. Haar lach werkte zo aanstekelijk dat ik volop meeelachte.
Een medewerker achteraan in de lobby riep haar naam, die had blijkbaar ook iets nodig.
No I'm not here, riep ze terug. I have a holiday today so leave me alone! En alweer lachte ze uit volle borst.
Ze had het druk, hoe drukker het werd, hoe harder ze bulderde van het lachen. Ze klaagt niet, ze lacht.. Zalig. I love her.
Ps: ik had jullie wel liggen met mijn titel hé. Serge Gainsbourg popte gewoon even in mijn hoofd toen ik een titel zocht.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Hot and crowdy
976
Lezen?
Column
Lock down
708
Lezen?
Column
Er zijn erger dingen dan dat
546
Lezen?