Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Schrijven is wachten

Ik schreef het ooit al eens in mijn blog: wie de ambitie heeft schrijver te worden moet naast schrijftalent ook heel veel geduld hebben. Nadat ik afgelopen najaar de Meesterproef bij Querido volgde en ik uiteindelijk de eerste twintig pagina’s van mijn manuscript naar de uitgever stuurde, werd het stil. Drie hele lange weken.

Naarmate de tijd verstreek, werden wij, de acht deelnemers aan de Meesterproef, ongeduriger. Mailtjes over en weer: Wie heeft er al iets gehoord? Moeten we niet eens mailen hoe ver ze zijn?

Uiteindelijk, een week na de beloofde datum, kregen we ons leesrapport binnen. Voor een groot aantal van ons teleurstellend nieuws: de manuscripten waren (nog) niet goed genoeg om door te sturen naar een uitgever. Ik had geluk en had, samen met één andere deelnemer, een positief leesrapport. De redactrice die mijn manuscript had gelezen, noemde mij zelfs in één adem met Herman Koch. Daar kon ik mee leven.

Ik liep twee dagen naast mijn schoenen en juichte Facebook vol. Een paar dagen later mailde een assistente van Querido om te vragen of ze mijn manuscript door mocht sturen naar een agent.

In uitgeversland ligt er na elke hobbel weer een nieuwe. Pas als de agent er wat in ziet, gaat het echte werk beginnen en wordt er een uitgever voor het manuscript gezocht. Maar, beloofde de agent, ze zou binnen een maand een reactie geven.

Dat was zes april.

Het grote wachten is weer begonnen. Elke dag kan er een mailtje binnenkomen, hoewel het ook makkelijk nog een maand kan duren. Ik begin er inmiddels aan te wennen. Ik word er laks van, ook. Ik zou verder moeten schrijven, maar de rest van mijn leven slokt momenteel al mijn aandacht op. Stiekem vind ik het wel fijn dat ik nog geen mailtje heb gehad. Want stel dat het mailtje positief is, dan moet ik als een gek verder met schrijven. Of stel dat het mailtje negatief is, dan is de droom van het schrijverschap, die hoopvolle bubbel waarin ik de afgelopen anderhalve maand leefde, ook zo weer voorbij. En hoewel ik van mezelf weet dat de woorden en ideeën beter stromen als ik een deadline heb, daar ergens ook naar verlang, geniet ik ook van het niet-weten en niet-hoeven. En ben voor nu blij dat de weg naar een gepubliceerd boek veel pauzemomenten kent.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 561
(Gemiddelde waardering 4.5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten