Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Schrijf een beetje zachter

Schrijven is een stille gebeurtenis, tenminste aan de buitenkant. In het hoofd van een schrijver, en soms ook in het hart, bevindt zich een storm. Er is een symfonie van personages, plot ideeën, metaforen, en cat memes. Het is er nooit stil, nooit rustig, zelfs niet als een verhaal af is, want tja, het kan altijd beter. Het is een vloek en een zegen, want zo blijven we onszelf pushen en zo vechten we voor ons verhaal. Het is het immers waard om voor te zwoegen, anders zouden we het niet doen. Schrijven is niet makkelijk als je ook daadwerkelijk iets wilt uitgeven. En dan is de Schrijver niet de enige die het zwaar heeft. Die arme personages, die geen moment rust hebben en zo hun best doen om te overleven in Het Verhaal. Niet te vergeten, de arme mensen om de Schrijver heen. Die misschien toch een beetje te maken krijgen met die innerlijke strijd. Schrijf toch een beetje zachter, denken ze. Maar ja, het schrijf proces is nou eenmaal een storm…en maar hopen dat de woorden op de juiste plekken vallen.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 442
(De gemiddelde waardering is 4 door 1 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…