Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Schrijf een beetje zachter

Schrijven is een stille gebeurtenis, tenminste aan de buitenkant. In het hoofd van een schrijver, en soms ook in het hart, bevindt zich een storm. Er is een symfonie van personages, plot ideeën, metaforen, en cat memes. Het is er nooit stil, nooit rustig, zelfs niet als een verhaal af is, want tja, het kan altijd beter. Het is een vloek en een zegen, want zo blijven we onszelf pushen en zo vechten we voor ons verhaal. Het is het immers waard om voor te zwoegen, anders zouden we het niet doen. Schrijven is niet makkelijk als je ook daadwerkelijk iets wilt uitgeven. En dan is de Schrijver niet de enige die het zwaar heeft. Die arme personages, die geen moment rust hebben en zo hun best doen om te overleven in Het Verhaal. Niet te vergeten, de arme mensen om de Schrijver heen. Die misschien toch een beetje te maken krijgen met die innerlijke strijd. Schrijf toch een beetje zachter, denken ze. Maar ja, het schrijf proces is nou eenmaal een storm…en maar hopen dat de woorden op de juiste plekken vallen.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 286

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.