1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  428 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 23-08-2020

Hits: 285

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Schoonheidsideaal

Aangepast: 23-08-2020
 
 
Conditie en bloedkwaliteit zijn prima. Alleen, als ik om me heen kijk, zie ik overal dunne mensen.
Dunne mensen op restaurant, op een terrasje, op straat, en ja, ook in mijn eigen directe omgeving.
Ze eten en drinken alsof het een lieve lust is en nemen galant het kledingstuk met maatje 36 of 38 uit de rekken. Ze sporten daarom niet echt. Ze wandelen wat, fietsen een beetje, naar de bakker, naar de beenhouwer. En het lichaam blijft in ideale modus stand bye. Het zet niet uit of krimpt niet in. Het blijft gewoon op de ideale maat hangen.
Een oude nonkel van mij had me onlangs niet herkent. Hij mompelde iets van struis vrouw mens.... Niet herkent. Dacht eerst... Ach.. De arme man zijn ogen zijn ook niet meer wat ze ooit geweest zijn. Maar bij Nader inzien werd er links en rechts al eens een kleine opmerking gemaakt die toe te schrijven was aan mijn gewicht.
Dus ja, ik ben gezwicht. Ik ga meedraaien in de mallemolen van de schoonheidskoninginnen die hun lijf en al hun hebben en houden op "Instagram" posten.
Ik volg momenteel een kuur in zweetcabines.
Je wordt eerst even apart genomen waar ze je onderdelen meten. En dan krijg je de lichaamanalyse. Het verdict, zwart op wit.
Het liegt niet. Ik ben overtuigd, er is werk aan de winkel.
De ruimte doet mij denken aan hokjes voor kalfjes, met dat verschil dat er geen kalfjes maar laat ons zeggen.. Meestal.. Uit de kluiten gewassen kalveren in staan.
Aan de ketting liggen ze niet, alhoewel, iedereen weet dat, wanneer je aan zoiets begint, je voor eeuwig en altijd vastgekluisterd zit aan de dieet  ketting.
Op een elegante manier in zo een cabine kruipen is onmogelijk. Laat staan als je de voeten moet vastriemen in de daarvoor bestemde gespen. De konter-contra-gewichten. Alsof er nog geen gewicht genoeg is hangen ze er voor de lol nog wat extra bij. Dat op zich deed me al zweten als een kalf. Een toevallig stootje tegen de wand is genoeg om te laten weten, "hier is een beginneling aan de gang!" , met het nodige gerammel erbij.
De eerste keer was zwaar, de tweede keer viel al beter mee. Daarbij zijn de coaches heel vriendelijk en geduldig. Want voor hen is de kikker misschien een makkie, voor mij was het coördineren en concentreren.
Nog een paar kilo's te gaan. De motivatie is er. Nu nog mijn lijf. En zoniet... Ze moeten me maar accepteren zoals ik ben. Punt.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

31.08.20
Feedback:
Leuk verhaal! Kleine taalcorrectie: ...had me onlangs niet herkent. Herkend is met een d ;-)
 • Waardering
  100%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
27.08.20
Feedback:
Je weet het mooi plastisch te verwoorden, met de nodige zelfspot. Erg geestig!
Laat je niet gek maken door de schoonheidsindustrie hoor ;)
 • Waardering
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Hot and crowdy
981
Lezen?
Column
Lock down
718
Lezen?
Column
Er zijn erger dingen dan dat
551
Lezen?