Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Schnitzelland (2)

Duitsland is een land met mooie brede wegen. Hoe verder je van de bewoonde wereld verwijderd raakt, hoe leger ze worden. Met een aangepast tempo (je mag bijna overal gewoon 100!) slingerend over de groene heuvels, ga je meevoelen met de Müller voor wie het Wandern een Lust is. De bewegwijzering is prima en bij menige bezienswaardigheid is wel een Gasthof te vinden tegen de weggelopen calorieën. Het valt op dat pinnen in de horeca nog niet erg ingeburgerd is, ook niet in de grotere plaatsen. Dat hebben ze nog niet geschafft. Ik ben onderweg naar Bad Arolsen, waar onze koningin Emma is geboren, en word warmer: steeds meer gele kentekenplaten om me heen. Vanuit een ooghoek zie ik het bordje ‘Ruhrquelle’. Ik schiet het grindpad annex parkeerplaats in, benieuwd naar de bron van de rivier waarnaar een heel Gebiet is vernoemd. Tweehonderd meter verderop staat een bankje bij een houten steiger met uitzicht op een pisstraaltje dat uit de rots opborrelt en zijn weg naar Rijn en Noordzee aanvangt. Ik weet niet waarom, maar deze omgeving zou zich ooit zomaar kunnen hebben geleend voor een Duitse softporno film uit de jaren zeventig: veel hout en bos voor de deur. Verder geen sterveling te bekennen. Onderweg terug naar de auto kom ik drie politiemannen tegen. Ze groeten even vriendelijk als kordaat en marcheren het bos in. Dreigt er gevaar? Is dit een plaats delict? Ligt daar een lijk? Heten ze Müller en gaan ze samen hun lust botvieren? Betoverend land!

7 juli 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 416
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…