Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Schnitzelland (2)

Duitsland is een land met mooie brede wegen. Hoe verder je van de bewoonde wereld verwijderd raakt, hoe leger ze worden. Met een aangepast tempo (je mag bijna overal gewoon 100!) slingerend over de groene heuvels, ga je meevoelen met de Müller voor wie het Wandern een Lust is. De bewegwijzering is prima en bij menige bezienswaardigheid is wel een Gasthof te vinden tegen de weggelopen calorieën. Het valt op dat pinnen in de horeca nog niet erg ingeburgerd is, ook niet in de grotere plaatsen. Dat hebben ze nog niet geschafft. Ik ben onderweg naar Bad Arolsen, waar onze koningin Emma is geboren, en word warmer: steeds meer gele kentekenplaten om me heen. Vanuit een ooghoek zie ik het bordje ‘Ruhrquelle’. Ik schiet het grindpad annex parkeerplaats in, benieuwd naar de bron van de rivier waarnaar een heel Gebiet is vernoemd. Tweehonderd meter verderop staat een bankje bij een houten steiger met uitzicht op een pisstraaltje dat uit de rots opborrelt en zijn weg naar Rijn en Noordzee aanvangt. Ik weet niet waarom, maar deze omgeving zou zich ooit zomaar kunnen hebben geleend voor een Duitse softporno film uit de jaren zeventig: veel hout en bos voor de deur. Verder geen sterveling te bekennen. Onderweg terug naar de auto kom ik drie politiemannen tegen. Ze groeten even vriendelijk als kordaat en marcheren het bos in. Dreigt er gevaar? Is dit een plaats delict? Ligt daar een lijk? Heten ze Müller en gaan ze samen hun lust botvieren? Betoverend land!

7 juli 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 248
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.