Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Schnitzelland (2)

Duitsland is een land met mooie brede wegen. Hoe verder je van de bewoonde wereld verwijderd raakt, hoe leger ze worden. Met een aangepast tempo (je mag bijna overal gewoon 100!) slingerend over de groene heuvels, ga je meevoelen met de Müller voor wie het Wandern een Lust is. De bewegwijzering is prima en bij menige bezienswaardigheid is wel een Gasthof te vinden tegen de weggelopen calorieën. Het valt op dat pinnen in de horeca nog niet erg ingeburgerd is, ook niet in de grotere plaatsen. Dat hebben ze nog niet geschafft. Ik ben onderweg naar Bad Arolsen, waar onze koningin Emma is geboren, en word warmer: steeds meer gele kentekenplaten om me heen. Vanuit een ooghoek zie ik het bordje ‘Ruhrquelle’. Ik schiet het grindpad annex parkeerplaats in, benieuwd naar de bron van de rivier waarnaar een heel Gebiet is vernoemd. Tweehonderd meter verderop staat een bankje bij een houten steiger met uitzicht op een pisstraaltje dat uit de rots opborrelt en zijn weg naar Rijn en Noordzee aanvangt. Ik weet niet waarom, maar deze omgeving zou zich ooit zomaar kunnen hebben geleend voor een Duitse softporno film uit de jaren zeventig: veel hout en bos voor de deur. Verder geen sterveling te bekennen. Onderweg terug naar de auto kom ik drie politiemannen tegen. Ze groeten even vriendelijk als kordaat en marcheren het bos in. Dreigt er gevaar? Is dit een plaats delict? Ligt daar een lijk? Heten ze Müller en gaan ze samen hun lust botvieren? Betoverend land!

7 juli 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 345
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster