Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Schnitzelland (1)

Waar krijg je nog fatsoenlijk bed, bad en brood voor een schappelijke prijs? Bij onze oosterburen. Onder brood versta ik natuurlijk ook de andere producten uit de ‘gut bürgerliche Küche’. Ik ben er deze laatste week van juni om me te laven aan de onovertroffen Duitse natuur en cultuur en vooral de doorleefde hoffelijkheid en luisterrijke taal. Ik ken geen volk dat zich zo stipt aan de verkeersregels houdt. Op woensdag valt me op dat er ineens een epidemie van haast door het land raast, resulterend in lange files die alsnog voorkomen dat iedereen op tijd voor de televisie zit om naar, zoals zal blijken, de uitschakeling van de Mannschaft op het WK voetbal te kijken. Ik ben tijdig terug van een uitstapje naar het kasteel van de familie Waldeck-Pyrmont en neurie het volkslied mee. Ook al zo prachtig plechtig. Dan nemen de commentatoren het woord. In het begin valt het niet echt op, zodra je echter goed gaat luisteren, blijkt dat ze precies vertellen wat er op het veld gebeurt. Daar heb je het beeld toch voor, denk ik. Zouden ze het radioverslag er meteen bij doen? Nee, dat niet. Wellicht is dit een uitwas van de synchroniseercultuur. Alles wat ze niet direct begrijpen, wordt in de landsstaal duidelijk gemaakt. Het vergt een flexibel vocabulaire om het allemaal bij te kunnen houden. Woorden als ‘Aufsetzer’, ‘Kugel’ en ‘Kettekonfrontiert’ zijn parels van sportverslaggeving. Ik zit te genieten in deze landstreek met de naam van het volksgevoel van vandaag: het Sauerland.

30 juni 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 269
(Gemiddelde waardering 4 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster