Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 668

Scheet

Elektrische auto’s komen op als paddenstoelen in de herfst. Zij zijn milieuvriendelijk naar het schijnt. Toch lukt het mij maar niet er achter te komen of het milieu nu echt geholpen is met die fluisterende vierwielers. Je hoort ze alleen aankomen als de bestuurder snoeiharde beats afspeelt op de boordaudio. Als de boordaudio uit of op 'beschaafd' staat, bevalt de stilte van die dingen mij, al moet je extra goed uitkijken als voetganger of fietser. Wel vraag ik mij af hoe het uiteindelijk zit met de milieueffecten van de accu’s. Ook is mij niet duidelijk hoe het werkelijk zit met de CO2-uitstoot van die dingen. Zij rijden op elektriciteit die ergens in een centrale wordt opgewekt. Die centrale schiet dan namens de elektrische automobilisten gaten in de ozonlaag. Het lijkt op het laten van jouw scheet door een centrale kont, zodat je als het gaat stinken met een onschuldig gezicht kunt zeggen: ”Nee hoor, ik was het niet!”. Waterstof daarentegen lijkt mij als leek een aantrekkelijker brandstof, met water als uitstoot. Jouw scheet veranderen in water. Dat is van een schier Bijbelse schoonheid toch?

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Martin Reekers
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 334
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Scheet"

Geschreven door Martin Reekers . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!