Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 626
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Scheet

| Martin Reekers

Elektrische auto’s komen op als paddenstoelen in de herfst. Zij zijn milieuvriendelijk naar het schijnt. Toch lukt het mij maar niet er achter te komen of het milieu nu echt geholpen is met die fluisterende vierwielers. Je hoort ze alleen aankomen als de bestuurder snoeiharde beats afspeelt op de boordaudio. Als de boordaudio uit of op 'beschaafd' staat, bevalt de stilte van die dingen mij, al moet je extra goed uitkijken als voetganger of fietser. Wel vraag ik mij af hoe het uiteindelijk zit met de milieueffecten van de accu’s. Ook is mij niet duidelijk hoe het werkelijk zit met de CO2-uitstoot van die dingen. Zij rijden op elektriciteit die ergens in een centrale wordt opgewekt. Die centrale schiet dan namens de elektrische automobilisten gaten in de ozonlaag. Het lijkt op het laten van jouw scheet door een centrale kont, zodat je als het gaat stinken met een onschuldig gezicht kunt zeggen: ”Nee hoor, ik was het niet!”. Waterstof daarentegen lijkt mij als leek een aantrekkelijker brandstof, met water als uitstoot. Jouw scheet veranderen in water. Dat is van een schier Bijbelse schoonheid toch?

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 166

3.55

(De gemiddelde waardering is 3.5 door 4 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: ScheetGuido Aerts 18-01-2020 12:47
Nederland gaat sowieso verzuipen, een waterscheetje meer of minder gaat daar niets aan veranderen :sad:
Antwoorden
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Behept zijn met corona

Geschreven door Eelco Visser. Geplaatst in Coronavirus.
We kennen allemaal de uitspraken waarin de pestbacterie de boventoon voert. Ook andere ziektes, waarbij het negatieve benadrukt is, hebben een plekje veroverd in het alleda...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Herhaling

22, mei, 2020 Tryntsje van der Meer

Bang voor de dood

24, mei, 2020 Lotte Akkerman

Bitterzoete initiatieven

14, mrt, 2020 Marieke Vos

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!