Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

216 Hits

Publicatie op:
Schaatsvirus

Ben ik advocaat van de duivel als ik als schaatsfanaat zeg dat het waanzin is om komende week te gaan schaatsen? Of zijn anderhalve meter afstand houden, de avondklok en anderzijds het heropenen van basisscholen met kinderen die 'beperkt besmettelijk' zijn (ook dat is besmettelijk!) nóg waanzinniger?

Als er nog geen millimeter ijs ligt, ontsnapt het schaatsvirus uit het vet. De media doen er graag aan mee. Ze kunnen niet wachten om reportages te maken. Niet een retrospectief beeld van een koek-en-zopie, maar van drukbezochte schaatsplekken, die ongetwijfeld zullen ontstaan.

Zie maar eens anderhalve meter afstand te houden op overvolle plassen en meren. Schaatsboa’s om dat te controleren moeten nog worden geboren. Schaatsen met een mondkapje voor is niet te doen en schaatsbeschermers voorkomen alleen virusvrije bramen aan je ijzers.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Schaatsvirus"

07.02.21
Feedback:
Triest voor schaatsfanaten als jij Han. Hopelijk ligt er een mooie winter met zelfs een Elfstedentocht in het verschiet zodra het virusgevaar is geweken!
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Han Maas 07.02.21
    Ik ben nog steeds rijdend lid van de Elfstedenvereniging. Laten we het hopen! Dank je wel.