Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Het leven in de stad

StadDaar loop je dan in zo'n grote stad, verdwaald en zoekende naar iets bekends. De auto's razen langs me heen, de mensen stappen stevig door, op een enkeling na die even gauw een foto van zichzelf of het object voor zich moet vastleggen. Overal waar ik kijk ligt er rotzooi op straat, afval van mensen, kapotte meubels en vuilniszakken die opgestapeld naast de vuilnisbak zijn neergezet. Op de hoek van de straat staat weer zo'n groepje "hangjongeren", het liefst wil je daar zo snel mogelijk langslopen want ze zijn niet altijd allemaal even vriendelijk. Tuurlijk ik ben zelf ook jong geweest, ik "hing" ook weleens rond met me vrienden maar tegenwoordig is het allemaal zo anders.. Geregeld krijg je een (seksistische) opmerking naar je hoofd, ik reageer er maar niet en loop gauw door alsof ik niks gehoord heb. 

We weten natuurlijk allemaal dat dit in een stad veel vaker voorkomt maar dat wil niet meteen zeggen dat een stad dan slechter is of dat je er bij voorbaat niet moet gaan wonen maar het komt gewoon puur door het feit dat er in een stad veel meer mensen wonen dan in een dorp. Ik ben zelf opgegroeid in een dorp, een dorp waar iedereen elkaar kent en dat voelde voor mij als een hechte gemeenschap. Ik woon nu al een aantal jaren in de stad en geloof me in een stad is dat niet zo, daar is het vaak "ieder voor zich" of "ik trek de deur van mijn huis dicht en wat daar buiten gebeurt dat interesseert me niet", best logisch want je kent natuurlijk lang niet iedereen en daar heb je vaak ook helemaal geen behoefte aan. Iemand zei laatst tegen me: "als je van oorsprong niet uit de stad komt dan zal je er ook nooit bij horen". Ik dacht toen dat het allemaal wel zou meevallen, dat ik gewoon zelf beter mijn best moest doen om erbij te horen, mezelf aanpassen maar ik begin toch echt steeds vaker te denken dat diegene misschien wel eens gelijk kon hebben want na een aantal jaren is er nog steeds niks veranderd en heb ik nog steeds het gevoel dat ik er niet bij hoor en dat dit ook niet gaat gebeuren.

Vroeger dacht ik dat dat het verschil tussen een dorp en een stad niet zo groot was, daar heb ik me erg in vergist want het verschil is o-ver-duidelijk groot! 
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 78
(Gemiddelde waardering 3 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Koen

nov 12, 2019 Poëzie Dorine Van der Marel

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Scheeloogje.

nov 09, 2019 Kort verhaal Pieter Wouter Broekharst

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Meer schrijfactiviteiten