Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 668

Samenwerken

Wat is dat toch, die overwaardering voor samenwerken. Geen idee haalt het als blijkt dat deze slechts door één persoon is ontwikkeld.
Samenwerken wordt beschouwd als de ultieme manier om te komen tot een goed of creatief idee. Onzin, een volstrekt belachelijke gedachte als je het mij vraagt. Is een idee niet het resultaat van denkprocessen in het individuele brein? Wat brengt samenwerking meer dan een kritische beschouwing van de oorspronkelijke gedachte, mitsen en maren en het doen van water bij de wijn? Leidt samenwerking automatisch tot betere resultaten in casu producten en processen, of is er een aanwijzing dat samenwerken leidt tot vertraging. 

Sommigen spreken over de kunst van het samenwerken. Samenwerken is voor hen een competentie. Samenwerken kan echter ook beschouwd worden als een werkvorm voor personen die niet in staat zijn om zonder hulp van anderen tot een goed resultaat te komen.

Samenwerken is iets anders dan samen werken. In samenwerking komt het er vaak op neer dat één persoon de leidende rol op zich neemt en aan de ander het idee geeft dat hij mee mag denken en beslissen. Het enige positieve van samenwerking is dat de persoon met weinig ideeën toch nog het gevoel krijgt dat hij belangrijk is voor en invloed kan uitoefenen op het behalen van een positief resultaat. Bij negatieve uitkomsten zien we laatstgenoemde als eerste wegduiken. Was het toch het idee van die ander.    

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Eelco Visser
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 228
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Samenwerken"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...