Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

running in the family

Ik vraag u af of u dat ook heeft. Het idee dat het iets minder zichtbare broertje of zusje van een celebrity vaak interessanter is dan de beroemdheid zelf. Neem nou Birgit Schuurman, een minder in het oog springende persoon dan de extravagante zus Katja. Maar intellectueel veel uitdagender. Of Robert Kennedy, het geniale marketingbrein van de verkiezingscampagne van zijn wereldberoemde broer JFK. Zelfs de moord op Robert (van dichtbij geliquideerd) was minder apert dan die op zijn oudere broer. Onze staatssecretaris Paul Blokhuis heeft veel intellectuele bagage, maar zijn extraverte broer Leo weet al jaren in de schijnwerpers te staan. Voetballer Richard Witschge heeft een minder indrukwekkende lijst met interlands dan zijn broer Rob, maar wist door 1 actie van gallery play een onuitwisbare indruk te maken. Cabaretier Javier Guzman valt op met zijn onbeschaamde oprispingen en destructieve levensstijl, zijn minder extravagante broertje en tevens cabaretier Emilio biedt echter doordachter cabaret. En over Emilio’s gesproken: Emilio Estevez is een meer begenadigd acteur, maar minder bekend dan zijn broer Charlie Sheen. Jelka van Houten is minder bekend dan zus Thrones-ster Carice, maar heeft een acteer mimiek vermogen dat groter is. En zo zijn er nog talloze voorbeelden. Wat verklaart dat familie met meer bagage minder in de schijnwerpers staat? Of dat de ster die opzoekt? Is het competitiedrang? Geldingsdrang omdat een surplus aan intelligentie, intrinsieke humor of wijsheid wordt ontbeert? Een narcistische inslag? Feit is dat, zoals bij elke theorie, de uitzonderingen de regel bevestigen. Zo is René van de Kerkhof net zo saai als broertje Willy. En is de extravagante Wolter Kroes juist minder bekend dan zijn beroemde acterende zus Penelope en broer Tom. ©Cale Columns
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 312
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten