Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 592
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

running in the family

| wybo kuizenga
Ik vraag u af of u dat ook heeft. Het idee dat het iets minder zichtbare broertje of zusje van een celebrity vaak interessanter is dan de beroemdheid zelf. Neem nou Birgit Schuurman, een minder in het oog springende persoon dan de extravagante zus Katja. Maar intellectueel veel uitdagender. Of Robert Kennedy, het geniale marketingbrein van de verkiezingscampagne van zijn wereldberoemde broer JFK. Zelfs de moord op Robert (van dichtbij geliquideerd) was minder apert dan die op zijn oudere broer. Onze staatssecretaris Paul Blokhuis heeft veel intellectuele bagage, maar zijn extraverte broer Leo weet al jaren in de schijnwerpers te staan. Voetballer Richard Witschge heeft een minder indrukwekkende lijst met interlands dan zijn broer Rob, maar wist door 1 actie van gallery play een onuitwisbare indruk te maken. Cabaretier Javier Guzman valt op met zijn onbeschaamde oprispingen en destructieve levensstijl, zijn minder extravagante broertje en tevens cabaretier Emilio biedt echter doordachter cabaret. En over Emilio’s gesproken: Emilio Estevez is een meer begenadigd acteur, maar minder bekend dan zijn broer Charlie Sheen. Jelka van Houten is minder bekend dan zus Thrones-ster Carice, maar heeft een acteer mimiek vermogen dat groter is. En zo zijn er nog talloze voorbeelden. Wat verklaart dat familie met meer bagage minder in de schijnwerpers staat? Of dat de ster die opzoekt? Is het competitiedrang? Geldingsdrang omdat een surplus aan intelligentie, intrinsieke humor of wijsheid wordt ontbeert? Een narcistische inslag? Feit is dat, zoals bij elke theorie, de uitzonderingen de regel bevestigen. Zo is René van de Kerkhof net zo saai als broertje Willy. En is de extravagante Wolter Kroes juist minder bekend dan zijn beroemde acterende zus Penelope en broer Tom. ©Cale Columns
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 391

(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Zonnestraaltjes en hapjes

Geschreven door Rudy DE RIDDER. Geplaatst in Volksverhalen.
Een oud huis. Een hoek van de kamer. Het open haardvuur geeft een aangename warmte af. Jehan de huisspin heeft met enorme vlijt zijn nieuwe rag gesponnen en wacht met enge...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Aan de basis

24, mrt, 2020 Eelco Visser

Dichtbij en veraf

29, apr, 2020 Eelco Visser

Er zijn erger dingen dan dat

03, apr, 2020 Annick Waegeman
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!