Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Rode kampioen

Publicatie: | Jo Thaleia

Om de wielerwinst van het Belgische talent te vieren, rolde er menig rode wijn overheen de trotse tongen van de thuissupporters. Er werd geselecteerd tot een aanbod van traditionele Spaanse wijnhuizen. 

De export van de wijnboeren piekte, met neuslengte voor, na afloop van de meerdaagse wielerwedstrijd. Het beklom een recordhoogte die ongezien is, sinds de race van 1978. Door de afname aan Evenepoel’s vaderland, rijdt het Iberisch Schiereiland niet meer tegen de wind in. Deze was immers seizoenen aan het surplacen. 

Een binnenband en overwinning met glans, voor de communautaire economie.

Bij zijn arrivé in thuisstad Schepdaal, werd een heus ‘La Tomatina Criterium’ georganiseerd. De straten rolden over van rode tomaten. Door de rijpheid werd het een harde strijd, zodat er snel geblutsten en geblesseerden vielen. D’r op en d’r over dachten de supporters met genoeg jus in de benen. Ze gaven er een kwak en snedige snokken aan. 

Bij het benaderen op souplesse, trapte de Veulta kampioen plots à bloc. Hij kreeg een ‘tomat-patat’ en brak hierbij het bevreesde sleutelbeen. Een stok in de wielen van de Vlaamse coeur de boeuf. 

En danseuse zal, de komende maanden, erbij moeten gaan liggen. De rode trui is tijdelijk geschorst, achter ketting en slot.

De organisatie, wielerbond en sponsors zijn niet bereid voor verder ritverslag, naar aanleiding van de gehavende, rode lantaarn. Een vruchteloze etappe.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
11.09.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Graag gelezen!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.