Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Roddelvoyeur

Amper bekomen van de val van Epke, slechts zilver voor Dafne, helemaal niets voor Kromo en de perikelen rond Yuri, of we krijgen weer een nieuwe klap te verwerken: onze nationale roddelvoyeur Albert Verlinde stopt bij RTL Boulevard.

‘Jarenlang is hij de vakman geweest,’ wordt er gezegd. Achter bomen verscholen, via bewakingscamera’s in parkeergarages, zoals hij bijvoorbeeld Wesley Sneijder en Yolanthe et cetera betrapte toen ze elkaar aan het zoenen waren.

Klagen over recht op privacy heeft geen zin, dus doen de meeste BN’ers maar extra vriendelijk tegen Albert; behoor je niet tot zijn kamp, dan pakt ie je genadeloos. Ze geven zelfs hun telefoonnummer aan roddeltante Albert, zodat je regelmatig het vet uitgesproken ‘goedenavvvvond’ hoort van Albert die na tien aankondigingen een gesprek van een minuutje uitzendt over een zware bevalling of een echtscheiding.

Ja, Albert heeft het ook wel moeilijk gehad. Toen een tijdje terug zijn inmiddels ex-man Onno een jong jochie afkloof, besloot hij – sportief als hij is – de beelden daarvan uit te zenden. (Of kon hij niet anders?) Hij noemde hem echter geen hoer zoals hij destijds ex-presentatrice Mariska Hulscher wel noemde toen ze kort na haar huwelijk alweer scheidde.

Afgelopen vrijdag was het dan zover: een horde tot tranen toe geroerde BN’ers kwam naar de studio om afscheid te nemen van Albert en te praten over die geweldige humorvolle tijd met hem. Hij kon niet meer zitten van al die veren in zijn achterwerk. Ze zullen Albert dankbaar zijn: de mensen die achter zijn desk mochten plaatsnemen om elkaar shownieuws te vertellen dat iedereen al voor zich had liggen en met de redactie was besproken. Vooral de jonge mensen met een belachelijk beroep als Lifestyledeskundige zullen hem nooit vergeten – geen woord over Mariska Hulscher.

Zelfs Johan Derksen deed een duit in het zakje. Niet dat hij een liefhebber is van Alberts programma, maar hij vindt hem een prima vakman en een goede collega – collega, hoezo? Ja, Derksen houdt ook van kampvorming.

Derksen die op mensen afgeeft als die cashen, behalve als ze tot zijn kamp behoren zoals derderangs-komiek Van der Gijp en de (ex-)verslaafde Kieft, die een boek over hun ellende door een ander laten schrijven en daaraan dik verdienen. Derksen geeft ook veelvuldig af op zijn eigen programma met quasi zelfspot. Maar geld stinkt niet. Derksen casht zelf graag een graantje mee.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 796
(Gemiddelde waardering 4 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Water & Dorst

Je tong als leer, je stem schor en je hoofd daas. Je snakt, je hunkert, je wil! Verlossing. De oase die opdoemt uit de winderige zandvlakte die Dagelijks Leven heet. Je eigenste schrijftafel! De…

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster