Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Robbie van Leeuwen - wat een verademing

De Wereld Draait Door is al een paar jaar geen vaste kost meer in de vooravond. Daar waar ik vroeger vrijwel geen aflevering oversloeg, ben ik een beetje Matthijs Van Nieuwkerk-moe. Maar af en toe kom ik 's avonds na twaalven vlak voor het naar bed gaan weer bij DWDD terecht. Zo ook de afgelopen week. Robbie van Leeuwen was te gast. Deze voormalige frontman van Shocking Blue en de schrijver van de wereldhit Venus was aangeschoven. Na jarenlange radiostilte was hij nu toch eindelijk bereid zichzelf weer eens te laten zien naar aanleiding van een soort van eerbetoon aan zijn werk. Hij zat samen met een vroegere Motions-kompaan aan tafel. Deze wilde Robbie in het zonnetje zetten en eren voor zijn bijdrage aan de popmuziek. Want Van Leeuwen heeft een paar pareltjes op zijn naam staan. 
Je zag dat Van Leeuwen er wat ongemakkelijk bijzat en eigenlijk niet zo goed raad wist met deze aandacht. Tafelheer André van Duin vroeg waarom hij geen muziek meer maakte. "Ach, weet je", zei Robbie, "waarom zou ik? Elke maand 'the cheque comes in', dus het hoeft niet meer." Ik zag het onbegrip in de ogen van Van Duin en ook Matthijs begreep deze reactie niet. Ze probeerden Robbie van Leeuwen nog te overtuigen met de opmerking die iets in de trant was van: "Als je het niet meer voor het geld hoeft te doen, doe je het toch omdat je het leuk vindt om muziek te maken?". En hierop volgde het legendarische antwoord: "Maar ik vind het helemaal niet leuk om muziek te maken". Vol onbegrip staarden Van Duin en Van Nieuwkerk naar elkaar. Deze twee hoeven het natuurlijk ook al lang niet meer voor het geld te doen, maar een vorm van ijdelheid drijft hen ertoe zichzelf toch maar in de schijnwerpers te blijven zetten. Hoewel ik Van Duin toch nog wel het voordeel van de twijfel geef, want ik denk dat hij in deze fase van zijn leven de dingen eruit pikt waar hijzelf ook echt plezier aan beleeft. Niets mis mee. Maar heb dan ook begrip voor iemand die royaal de zeventig is gepasseerd en niet meer zo nodig hoeft. Dat zouden meer mensen moeten doen, in plaats van bejaarde leeftijdsgenoten bijna te dwingen actief te blijven. Nee, teren op je roem mag. Genieten van je pensioen ook. Niemand hoeft zich schuldig te voelen niets meer te doen, als je elke maand genoeg binnen krijgt om je leven te leven . Geniet ervan!
Trouwens, mijn leven zou ook volmaakt zijn als Kurt Cobain een pennenvrucht van mijn hand zou hebben gecoverd.

WW
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 259
(Gemiddelde waardering 5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten