Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Realistische Disneyfilms

Elk klassieke Disneyfilm gaat over de zoektocht naar liefde en hoe je uiteindelijk altijd een man nodig hebt. Begrijp me niet verkeerd, ik ben een eersteklas Disneyfanaat, dus ik blijf die films toch wel kijken, alleen soms vraag ik me wel af of dit niet de verkeerde boodschap stuurt naar jonge meiden? Sneeuwwitje: neem gerust eten aan van vreemden, want als je stikt en sterft, komt er een man om je te redden. Assepoester: je hebt de meest verschrikkelijke kindertijd ooit gehad, maar geen nood, hier komt een man om je te redden. Doornroosje: raak gerust in een coma, want er komt vanzelf een man om je wakker te kussen. (En het is ook helemaal niet raar als mannen je kussen terwijl je niet bij bewustzijn bent. Het is immers een prins.) De Kleine Zeemeermin: laat iedereen en alles dat je kent achter, want er is daar een man en die gaat je misschien wel leuk vinden als je opgeeft wie je bent. En zo kan ik nog wel een paar uur doorgaan.

Uiteraard ben ik niet de eerste persoon die dit ooit aankaart. Disney heeft zelfs al antwoord gekeken. Kijk maar naar films als Frozen. Die stuurt een duidelijke boodschap dat je geen man nodig hebt om je te redden. Zolang je maar wel een zus hebt die zichzelf in ijs laat veranderen – oké, voor de insiders is dit nog best een leuke punchline voor mijn familie – alleen maar om jou te redden van de man die ze een uur geleden in deze film nog nodig had. En een pratende sneeuwpop. Die heb je altijd nodig.

Maar hoe zit het met de mensen die geen man en geen ijzige zussen – serieus, dit is best grappig – nodig hebben? Wanneer komt er een Disneyfilm over een prinses die besluit dat ze meer dan genoeg heeft aan zichzelf en uiteindelijk alleen in haar kasteel gaat wonen met haar dertig katten? Dat is de Disneyfilm die we nodig hebben. Het is werkelijk de meest deprimerende Disneyfilm die je ooit zult kijken, maar eindelijk eens eentje met een realistisch toekomstbeeld voor meiden zoals ik. Wij vrouwen hebben geen man nodig. Alleen maar heel veel kattenbakken.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 759
(Gemiddelde waardering 4 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten