Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Re-Ellie-ty

Wat zou de echte reden zijn van het ontslag van Ellie Lust bij de Amsterdamse politie? Haar activiteiten achter het televisieraam? Waarschijnlijk niet. Ze profileert zich meer dan goed. Ik vermoed haar humor. Die competentie, weet ik uit eigen ervaring, vormt geen pre bij de Hermandad. Ellie exciteert zowel actief als passief alle verantwoordelijke stoffen in mijn frontale kwab die de humorbeleving aanjagen. Voor de NPO maakt ze programma’s waarin ze meeloopt met korpsen in het boze buitenland. De onderkoelde relativerende observaties ter plekke zijn Tukkers, leggen het echter af bij de duidelijk voorgeproduceerde onderdelen. Du moment ze in het plaatselijke politiepak schiet, is ze onderdeel van de unit en gaat voorop in de strijd tegen de criminelen, wijst fietsers rechts te houden, voetgangers op de stoep te blijven en de verschillende valse alarmen koel en zakelijk af te handelen. Vergeleken met het gajusgilde in de steden die ze aandoet, is dat in Mokum als Pinkeltje in Madurodam. In Buenos Aires mag ze mee op patrouille. Ellie zit naast de chauffeur. Midden op de achterbank een collega die breeduit lachend niets van hun gesprek wil missen. Ze maken zich voorin zorgen over de veiligheid, willen na de dienst veilig thuiskomen. Of hij een relatie heeft? Ja. Kinderen? Nee. Wil hij kinderen? Eindelijk een impertinente vraag. Nee, want hij is getrouwd met een man. ‘En ik met een vrouw,’ zegt Ellie. Boks. Zo’n verhoortechniek laat de man achterin schateren van bewondering. Ontwapende humor slokt wereldproblemen op als een eitje het zaadje.

4 mei 2019 #BinnenDoorDenker www.robertbeernink.nl
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 216
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Scheeloogje.

nov 09, 2019 Kort verhaal Pieter Wouter Broekharst

Volkswijsheden (5)

nov 06, 2019 Quote Hans Van Battel

Meer schrijfactiviteiten