Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Punt

Gedurende het afgelopen jaar heb ik voor mijn nieuwe boek “De Zaligen” uitermate plezierig samengewerkt met de redactrice van Uitgeverij Ambilicious. Resultaat: een ordner vol suggesties, tips en aandachtsvelden, vooral bedoeld om het verhaal meer vaart te geven. De Elsschotproef, ofwel “schrijven is schrappen”, bewijst zijn waarde. Krampachtige pogingen toch vooral duidelijk te willen zijn, alles uit te leggen en geen hiaten te laten vallen zijn een belediging aan het voorstellingsvermogen van de lezer. Overdaad aan woorden slaat de fantasie plat, verstopt de creatieve uitlaatklep en reduceert een aardig verhaal tot een zakelijke handleiding. Na de eerste intensieve redactieronde oordelen proeflezers positief over het herziene manuscript en de door hen aangereikte op- en aanmerkingen zijn ingrediënten voor ververste inkt. Begin 2018, zo hebben we afgesproken, praten we over product, prijs, plaats en promotie van het boek. Echt iets om naar uit te zien. Om de komende donkere dagen emotioneel schadevrij door te komen, stel ik voor het manuscript nog eens kritisch en tot op detailniveau door te nemen. “Strak plan!” luidt de beantwoordende uitgeversmail. Nu, op nog niet de helft van het manuscript, zit ik aan 559 verbeterpunten, inclusief komma’s, spaties voor beletseltekens en de punten zelf. Dit prachtige proces gaat zo diep dat ik mij daar volledig op ga concentreren. Rest mij om het einde van dit columnjaar te markeren met het plaatsen van een punt. Dat is nog niet zo eenvoudig: auteurs hebben in de regel weinig moeite met een punt maken, wel met er een te zetten!

16 december 2017 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 500
(Gemiddelde waardering 3 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster