Columns

Columns op Schrijverspunt
  • column120Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • meedoenWil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Puber met bijbaan

‘Heb ik nog geld op mijn rekening staan?’ vraagt jongste puber aan mij, bellend vanaf het huis van haar vriendin. ‘Hoezo dat, schat?’ vraag ik haar verbaasd.
‘Nou kijk, ik ben vanmiddag een bedrijf begonnen. Met Sophia samen.’ Ik schiet in de lach als ik mijn veertienjarige dochter hoor praten. ‘Mam, even serieus, ik ga sieraden verkopen. We willen nog even naar de Xenos voor sluitinkjes en knijpkralen. Sophia heeft al bedeltjes gekocht.’
Het nieuwtje verrast mij. Ik probeer vragen te stellen hoe ze dat dan voor ogen heeft. Aan de andere kant van de lijn groeit de irritatie. Het lijkt mij beter het onderwerp op een later moment rustig thuis te bespreken.
‘Eh ja, je hebt nog twintig euro op je rekening’ antwoord ik.
‘Mooi, dan ga ik nu hangen, want de winkel sluit over een half uur. Doei!’
Een paar minuten later trilt mijn mobiel, een nieuw bericht van mijn jongste puber:  we hebben al honderd volgers op ons account! Plus drie bestellingen.
Huh, hoe kan dat nu vraag ik mij af. Ze is nog geen twee uur samen met Sophia en waar halen ze zo snel al die volgers vandaan?
‘Heel simpel mam’ legt ze ’s avonds uit. ‘We hebben er een win-win actie aan gekoppeld en dan krijg je in no time meer volgers.’ Met een nieuw bedrijf gunt dochterlief zich niet veel tijd voor het avondeten. ‘Ik hoef geen toetje hoor, mag ik van tafel af? Dan kan ik de enveloppen klaar gaan maken voor de verzending. Mam, je hebt toch nog wel postzegels in huis?’
‘Eh jawel, maar eigenlijk moet je die verrekenen met de winst hé’ zeg ik.
Met een ernstige blik kijkt ze mij aan. ‘Werkelijk? Je snapt toch wel dat ik nog een in opstartfase zit van Parelsz.’
‘Van wat?’ vraag ik.
‘Parelsz, zo heet ons bedrijf. Een klein beetje hulp met postzegels kan ik wel gebruiken hoor’ zegt ze op een verontwaardigde toon. ‘Dan help ik jou straks, als je verhalenbundel verschijnt. Ik zal een bericht posten op mijn Instagram. Moet je zien hoe snel je boekpromotie dan gaat.’
Ze heeft mij te pakken. Een beginnende ondernemer kan inderdaad wel wat hulp gebruiken. Ik duik al in het dressoir op zoek naar postzegels…
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 215
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Meer schrijfactiviteiten