Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Groene, gele, blauwe of roze stroom?

Waarom zijn er mensen die alleen nog maar groene stroom willen?

Ik heb ook zo'n vriend. Woont in Amsterdam, drie hoog. Mooi appartement in een groot herenhuis. Zo zijn er drie van die appartementen gebouwd in dat huis. Als ik vraag waarom hij zoveel geld uitgeeft aan zijn stroom? ,,Omdat het groene stroom is. ik wil alleen nog maar groene stroom. Dat is beter voor het milieu. En ik haal ook alleen nog maar biologisch voedsel. Veel beter voor je.''

Oké. En waarvoor precies? Of voor wat? Want als je in een appartementencomplex woont en jij meld je aan voor groene stroom doe je nog steeds mee met de rest van het complex en volgens mij gaat die stroom door dezelfde buizen. Hoe groen is groene stroom vraag je je op zon moment af toch? En hoezo biologisch eten? Man, eet gewoon wat de pot schaft. Die koeien worden echt nog wel geslacht hoor en die plofkippen bestaan ook nog steeds ondanks de honderden reclamespotjes dat ze zo slecht voor je zijn. Roken is ook slecht en ook dat wordt nog steeds door honderdduizenden mensen gedaan. En ga je dan nu ineens je biertjes in het weekend ook laten staan? Want ja, dat is ook niet zo goed voor je hè?

Wat maakt mij het nou uit of ik groene, gele, blauwe of roze stroom heb? Al klinkt roze stroom wel erg aantrekkelijk! Als ik maar niet teveel betaal wanneer ik iets te lang douche of op koude winterdagen mijn verwarming de hele dag en nacht door lekker aan heb staan.

Laat iedereen maar gewoon lekker normaal doen. En dat gat in de ozonlaag? Daar wordt al zo lang over gepraat. Hoe erg is het nou als we over een paar jaar ook in de wintermaanden zon hebben en we niet meer op winterzon vakantie hoeven? Als we dan toch geld aan het besparen zijn!

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1024
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.