Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Pret op het net

Om de zoveel tijd zie ik op internet zaken die mijn wenkbrauwen tegen elkaar doen krullen. En dat heeft dan niet eens altijd met komkommertijd te maken. Let op, ik heb het hier over serieuze sites.

            Een klein voorbeeld.

Op Buienradar zag ik een link genaamd: Muggenradar. Op zich had ik hier wel oren naar. Er glipt er altijd wel eentje je slaapkamer binnen en dan is het handig te weten waar zo’n kreng zich verstopt. Vol goede moed klikte ik verder. Helaas werd mijn wens niet geheel vervuld toen ik zag dat je slechts een nogal grove schaalverdeling van mogelijke overlast te zien kreeg. Tien is veel overlast, een is weinig. En dat voor drie dagen vooruit. Ik zag dat in mijn regio we de volgende dag zouden zakken van een zeven naar een zes.

Nog iets waarvan de waarde mij ontging was de kop die op een nieuwssite verscheen: 6 meter lange python gevonden in oerwoud Maleisië. Ik bedoel, pythons wonen daar nu eenmaal, in het oerwoud in Maleisië, en als je ze met rust laat bereiken ze genoemde lengte met gemak. Meer bijzonder zou zijn wanneer ze er een juist op een niet zo voor de hand liggende plek aangetroffen hadden.

Tja, bij dit artikel vraag ik me af wie de doelgroep is. Mensen die niets weten over de natuurlijke habitat van pythons? Dat is een mogelijkheid. Een zeer beperkte, maar toch.

Er is altijd baas boven baas. Dan heb ik het over een site waar mediums zich aanbieden aan geïnteresseerden. Nu wil ik nergens de draak mee steken noch mensen beledigen, maar dat wordt in dit geval best lastig.

Goed, horoscopen. Laten we daarmee beginnen. De basis daarvoor is de stand van planeten, manen en de zon, lees ik op de site. Die stand zegt iets over je karakter en met hetzelfde gemak over je liefdesleven en je financiën. Omdat de hemellichamen nooit stilstaan en hun positie ten opzichte van elkaar daardoor continu anders wordt, valt er elke dag wel een nieuwe horoscoop te trekken. Nu weten we allemaal dat planeten zich langs relatief vaste banen bewegen. O ja, natuurlijk veranderen die banen wel eens, maar dat duurt vaak duizenden jaren.

Nu las ik op dezelfde site dat je een orakel, dat al drieduizend jaar oud is, om raad kan vragen. Het medium gooit dan uit jouw naam zes keer met drie muntstukken en kijkt naar hoe vaak het kop of munt is en communiceert dat met het orakel. En nu komt het: het orakel geeft raad zodat je je toekomst kan beïnvloeden. Terwijl we net hebben geleerd dat alles zich langs min of meer vaste paden verloopt. Bedoelen ze dat ze de banen van planeten kunnen beïnvloeden? En hoe gaat dat dan wanneer ik Mars een stukje naar links wil en mijn buurman wil hem een tikkie naar rechts?

Hm. Tja. Prima dat je zulke verhalen verzint, niets is mij als schrijver minder vreemd, maar dit riekt mij iets teveel naar oplichting. Gelukkig heb ik de keus er geen gebruik van te maken.
Dit artikel delen?
 • Hits: 515
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal