Columns

Columns op Schrijverspunt
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Graag eerst even inloggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag.

Waardeer je een column? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

Precies hetzelfde boek

Lang lang geleden reisde ik regelmatig met de trein naar mijn werk. Ik weet niet hoe het tegenwoordig is, maar toen was forens zijn geen pretje. Een perron vol met mensen, die zich allemaal in een te krappe trein moesten persen. Als je aan de zijkant van de trein ging staan en met de stroom mee naar binnen gleed, had je de grootste kans om een zitplaats te bemachtigen.

Om de reis te veraangenamen nam ik altijd een walkman (ja, zo lang is het geleden), een thermosfles met koffie en een boek mee. Als het mij lukte om een zitplaats te veroveren schonk ik een bekertje koffie in, zette ik mijn koptelefoon op en ging ik lezen.

Ik was niet de enige die las. Bijna iedereen had een boek, een tijdschrift of een krant mee. Tablets en smartphones waren nog niet uitgevonden. Mobiele telefoons type baksteen wel. Hiermee kon je bellen en sms-en, maar niet internetten en ook geen ebooks lezen.

De trein naar huis was prettiger. Ik stapte in op een rustig station en kon op mijn gemak een plekje zoeken. Eenmaal een plekje gevonden, groette ik mijn medereizigers en dook ik weer in mijn boek.

Op een dag was ik zoals altijd aan het lezen, toen er iemand tegenover mij ging zitten. Het boek dat ik aan het lezen was, was verschrikkelijk spannend en ik ging er volledig in op. Zonder op te kijken, mompelde ik “goedemiddag” en las door. Na een tijdje voelde ik dat er iemand naar mij keek. Het was een vriendelijke dame. Ze keek naar mijn boek en glimlachte. Ik glimlachte vriendelijk terug en las weer verder.

Ze bleef maar naar mijn boek kijken. Ik zat midden in een verschrikkelijk spannend stuk en ik had helemaal geen zin in een praatje. Toch rukte ik mij los van de bloedstollende passage en keek haar voor de tweede keer aan. Ze had een boek in haar hand en ze wees er naar. Het was precies hetzelfde boek!

'Goed hè', fluisterde ze. Ik knikte instemmend. Grijnzend lazen we weer verder. Praten? Welnee! Daar was het boek veel te spannend voor!
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 909
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster