Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Prakken

Vandaag aten we hutspot, een van mijn man's lievelingskostjes. Persoonlijk ben ik er niet gek op, behalve dan als er klapstuk doorheen is gestampt, maar dat vindt hij nou weer net niet lekker. Het is een stamppot, dus ik heb alles lekker door elkaar gestampt. Ik ben daar altijd behoorlijk zorgvuldig in, al zeg ik het zelf, want ik heb een hekel aan die grove stukken of nog een vergeten laag aardappelen onderin de pan.

Nu is mijn man een ouderwetse man met ouderwetse, rotsvaste gewoontes. Hij prakt zijn hele leven de aardappelen al. Eerst het hele bord, dan gaat er een schepje jus overheen en daarna krijgt elk hapje apart nog eens een prakbeurt voordat ie het in zijn mond stopt. Toen ik nog klein was prakte mijn moeder ook de aardappelen en groenten voor ons door elkaar, maar dat heb ik als volwassene toch afgeleerd. Manlief niet.

Ik ben dus wel redelijk gewend aan zijn prakgewoonte, maar vanavond wist hij me toch weer te verbazen en aan het lachen te krijgen; De fijngestampte hutspot prakte hij toch zeker weer 30 keer tot moes en vervolgens ook weer per hap een stuk of 10 keer fanatiek, zodat je de smeuïge smurrie bijna met een rietje naar binnen kon zuigen. Ik zeg altijd dat het echt niet nodig is, want hij heeft al zijn tanden en kiezen nog, maar de gewoonte is zo ingebakken dat hij niet anders meer kan.

"Laat me m'n eigen gang maar gaan!" zegt ie dan theatraal. Zo heeft hij nog wel een paar, in mijn ogen, eigenaardige gewoontes, maar ik ben pas 7 jaar in zijn leven, dus ik denk dat het verspilde energie is te proberen hem die af te leren. Zo zal ik ongetwijfeld ook wel eigenaardige gewoontes hebben, maar mannen zijn daar denk ik gemakkelijker in, nemen hun vrouw zoals ze is, gelukkig voor ons. Daar kunnen wij vrouwen nog iets van leren!
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 826
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.