Meer van deze schrijver lezen?

 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Postmodern

Ik wilde een fors aantal pakketjes versturen. De baliemedewerkster van het postagentschap bij de supermarkt moest ervan fronsen. “Het kost me veel tijd om al die pakketten te frankeren. Had u geen afspraak kunnen maken?”, vroeg ze. Ik snapte haar punt “Ik wil best een afspraak maken hoor, zeg maar wanneer het  beter uitkomt”. “Ach, het komt eigenlijk nooit uit, dus ik doe het nu wel”, antwoordde ze, terwijl ze ijverig begon met het plakken van zegellabels op de adreszijde van de pakketten.

Een dag later ontving ik een aantal van de pakketjes in mijn eigen brievenbus. “Ja, dat gebeurt wel vaker, helaas”, wist een bevriende postbesteller mij te melden. “Dan komen de pakketjes per ongeluk ondersteboven op de sorteerband. Het sorteren gaat geheel computergestuurd”. “Ja, maar…” probeerde ik, “dan is het postzegellabel onzichtbaar en zou het poststuk toch ongefrankeerd lijken?” Dat blijkt te simpel gedacht. Die sorteerscanner is daar niet op ingericht. Dus besloot de sorteercomputer dat de afzender het adres was en kreeg ik mijn pakketjes terug. Opnieuw versturen dan maar.

Weer terug bij de baliemedewerkster bevestigde die de uitleg van mijn vriend de postbesteller. “Ja, meneer er komt bij het sorteren tegenwoordig geen mens meer aan te pas. U kunt het beste als afzender alleen uw postcode en huisnummer vermelden, dan komt het goed”.

Kijk dat is nou het mooie van onze moderne maatschappij: “Er komt tegenwoordig geen mens meer aan te pas”!

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 55
(De gemiddelde waardering is 3 door 2 stem(-men)

Reacties   

# RE: PostmodernHans Van Battel 14-01-2020 18:01
Ik ben geen robot! :-)
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…

De schrijfopdracht. Net iets lastiger...

Maar een schrijfopdracht is ook leuk en spannend.Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een…

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…