Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

435 Hits

Publicatie op:
Postmodern

Ik wilde een fors aantal pakketjes versturen. De baliemedewerkster van het postagentschap bij de supermarkt moest ervan fronsen. “Het kost me veel tijd om al die pakketten te frankeren. Had u geen afspraak kunnen maken?”, vroeg ze. Ik snapte haar punt “Ik wil best een afspraak maken hoor, zeg maar wanneer het  beter uitkomt”. “Ach, het komt eigenlijk nooit uit, dus ik doe het nu wel”, antwoordde ze, terwijl ze ijverig begon met het plakken van zegellabels op de adreszijde van de pakketten.

Een dag later ontving ik een aantal van de pakketjes in mijn eigen brievenbus. “Ja, dat gebeurt wel vaker, helaas”, wist een bevriende postbesteller mij te melden. “Dan komen de pakketjes per ongeluk ondersteboven op de sorteerband. Het sorteren gaat geheel computergestuurd”. “Ja, maar…” probeerde ik, “dan is het postzegellabel onzichtbaar en zou het poststuk toch ongefrankeerd lijken?” Dat blijkt te simpel gedacht. Die sorteerscanner is daar niet op ingericht. Dus besloot de sorteercomputer dat de afzender het adres was en kreeg ik mijn pakketjes terug. Opnieuw versturen dan maar.

Weer terug bij de baliemedewerkster bevestigde die de uitleg van mijn vriend de postbesteller. “Ja, meneer er komt bij het sorteren tegenwoordig geen mens meer aan te pas. U kunt het beste als afzender alleen uw postcode en huisnummer vermelden, dan komt het goed”.

Kijk dat is nou het mooie van onze moderne maatschappij: “Er komt tegenwoordig geen mens meer aan te pas”!


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Postmodern"