Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 670

Plat

Het is zondagmiddag en we voelen ons alle drie wat plattekes. Maar het is prachtig weer en dus geven we onszelf een schop onder onze – iets minder platte – kont en gaan naar buiten. Voor het oorspronkelijke plan van deze morgen om in het bos te gaan wandelen, is niemand meer te porren. Maar voetballen in de tuin, dat ziet zoonlief nog wel zitten.

Het doet goed om even buiten te zijn, maar zodra we terug in de woonkamer zitten, zakken we weer als puddinkjes in elkaar.
Onze kleuterzoon is erg hangerig. Letterlijk, want terwijl ik even met een tijdschrift in de zetel kruip, ligt hij half over me heen met zijn hoofd op mijn buik. Als deze ineens flink begint te rommelen, veert hij overeind.
‘Is dat je buik, zó klein?’ vraagt hij verbaasd terwijl hij over mijn buik wrijft.
Ach, de schat. Ik voel me warempel wat beter. ‘Maar papa heeft zo’n dikke buik.’
Ik sta op het punt om in lachen uit te barsten, als hij er nog aan toevoegt: ‘En hij heeft dikke borsten.’
Kom, kom, laten we er nu geen wedstrijd van maken.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Vera Bijma
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 578
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Plat"

Geschreven door Vera Bijma . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!