• Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Plat

Het is zondagmiddag en we voelen ons alle drie wat plattekes. Maar het is prachtig weer en dus geven we onszelf een schop onder onze – iets minder platte – kont en gaan naar buiten. Voor het oorspronkelijke plan van deze morgen om in het bos te gaan wandelen, is niemand meer te porren. Maar voetballen in de tuin, dat ziet zoonlief nog wel zitten.

Het doet goed om even buiten te zijn, maar zodra we terug in de woonkamer zitten, zakken we weer als puddinkjes in elkaar.
Onze kleuterzoon is erg hangerig. Letterlijk, want terwijl ik even met een tijdschrift in de zetel kruip, ligt hij half over me heen met zijn hoofd op mijn buik. Als deze ineens flink begint te rommelen, veert hij overeind.
‘Is dat je buik, zó klein?’ vraagt hij verbaasd terwijl hij over mijn buik wrijft.
Ach, de schat. Ik voel me warempel wat beter. ‘Maar papa heeft zo’n dikke buik.’
Ik sta op het punt om in lachen uit te barsten, als hij er nog aan toevoegt: ‘En hij heeft dikke borsten.’
Kom, kom, laten we er nu geen wedstrijd van maken.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 329
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…