Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 597
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Plat

| Vera Bijma

Het is zondagmiddag en we voelen ons alle drie wat plattekes. Maar het is prachtig weer en dus geven we onszelf een schop onder onze – iets minder platte – kont en gaan naar buiten. Voor het oorspronkelijke plan van deze morgen om in het bos te gaan wandelen, is niemand meer te porren. Maar voetballen in de tuin, dat ziet zoonlief nog wel zitten.

Het doet goed om even buiten te zijn, maar zodra we terug in de woonkamer zitten, zakken we weer als puddinkjes in elkaar.
Onze kleuterzoon is erg hangerig. Letterlijk, want terwijl ik even met een tijdschrift in de zetel kruip, ligt hij half over me heen met zijn hoofd op mijn buik. Als deze ineens flink begint te rommelen, veert hij overeind.
‘Is dat je buik, zó klein?’ vraagt hij verbaasd terwijl hij over mijn buik wrijft.
Ach, de schat. Ik voel me warempel wat beter. ‘Maar papa heeft zo’n dikke buik.’
Ik sta op het punt om in lachen uit te barsten, als hij er nog aan toevoegt: ‘En hij heeft dikke borsten.’
Kom, kom, laten we er nu geen wedstrijd van maken.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 424

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Jongens

Geschreven door Martin Reekers. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Bij het bekend maken van het aftreden van minister Bruins wegens oververmoeidheid valt mij iets op. Het was mij al eerder opgevallen toen Rutte zelf gemorste koffie opdweil...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Ik ben een racist!

05, juni, 2020 Martin Reekers

Aan de basis

24, mrt, 2020 Eelco Visser

Dichtbij en veraf

29, apr, 2020 Eelco Visser
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!