Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 658

PIJN

'Zijn Peet en jij elkaar al zat?' vraagt een goeie kennis aan de telefoon. Had gekund, vriendlief en ik brengen nu behoorlijk wat meer tijd met elkaar door. Persoonlijk ervaar ik dat als extra quality time en Peet houdt zich goed. Hij wordt nu immers veel vaker geconfronteerd met die ene zeer slechte eigenschap van mij. Ik vloek. Best veel. En je weet 'Vloeken is aangeleerd, (word geen naprater)' aldus de billboards die vroeger op het station hingen met die papegaai erop. Ze waren afkomstig van de bond tegen het vloeken. Soms hingen er wel drie naast elkaar. De rillingen kreeg ik van dit opgeheven vingertje. Want ik ga gewoon rücksichtslos tekeer als ik weer eens ruzie heb. Ruzie met spullen welteverstaan, niet met mensen. De sketch 'ruzie met de dingen' van Ronald Goedemondt illustreert naadloos wat ik bedoel.

De stofzuiger die ineens stopt met zuigen, aardappelschijfjes die aan elkaar blijven plakken, de computer die per definitie iets anders doet dan ik zou willen, wasgoed dat stinkend uit de machine komt, shampooflessen die niet kunnen doseren.. Kortom, dingen die hun taak niet uitvoeren, terwijl ze niet zo gek veel taken hebben, lijkt me. Het drijft me acuut tot vloekende waanzin.

Daar Ronald G. er redelijk ontspannen mee omgaat (geloof me, vergeleken bij mij is hij 'chill') trek ik een duister register open. Dat is niet mals, kan ik u melden. Het kwalijkste is dat er wel eens pijnlijke, dodelijke ziektes aan te pas komen. Verwerpelijk en en beschamend, weet ik.

Heel idioot misschien, maar schuttingtaal van anderen trek ik niet. 'Tyfus man, ik krijg die fucking euro niet uit dat kutkarretje, GVD!' Doet bijna net zo'n pijn aan m'n oren als apengeluiden bij een voetbalwedstrijd. Over voetbal en oorpijn gesproken, wat te denken van k*****scheids, k*****joden, k*****homo's etcetera..?! Niet te harden. Maar het houdt me wel een spiegel voor. En wat ik in die spiegel zie bevalt me niet. Op mijn schouder zie ik die papegaai zitten met dat opgeheven vingertje. Hij heeft gelijk. Verdomd.
Dit artikel delen?
Auteur: ©Tryntsje van der Meer
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 254
Publicatie op .
Tags: Columns
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "PIJN"

Geschreven door Tryntsje van der Meer . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Reacties   

# RE: PIJNVera Bijma 23-04-2020 22:55
Ik hou helemaal niet van vloeken en krachttermen, maar vind je column erg leuk! Vlot geschreven.

Dat van die shampooflessen vind ik trouwens ook ergerlijk. Ze maken het gat steeds groter, lijkt het wel. Tja, dan is de fles natuurlijk eerder leeg en kopen we sneller weer een nieuwe. Kassa!
# RE: PIJNTryntsje van der Meer 25-04-2020 23:24
Dankje Vera, leuk om te horen!
# krachttermenW.J. (Hans) Villerius 30-03-2020 19:37
Je schrijft verdraaid lekker, maar wie is toch die Ronald G.?
# RE: krachttermenTryntsje van der Meer 30-03-2020 22:33
Thanx! Die G. is Ronald Goedemondt uit de 1e alinea (cabaretier), 2e x heb ik het niet voluit geschreven. Beetje gemakzucht eigenlijk...
# luie lezerW.J. (Hans) Villerius 31-03-2020 00:55
Ai, ja natuurlijk! (Ik begreep al niet, wat Ronald Giphart met dit stukje te maken had.)
# RE: luie lezerTryntsje van der Meer 31-03-2020 13:46
Haha, altijd al in een adem met Ronald Giphart genoemd willen worden, maar helaas...

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!