Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

pen en papier of toch een geweer

Pen en papier, dat zijn onze wapens nu. Is het niet? we beschermen ons door media en door de kracht van de menigte. Maar is dat echt zo? Want als we ons kunnen redden met pen en papier. waarom, waarom? Maken we nog wapens. Waarom, waarom? Sturen we nog legers naar landen. We kunnen ons toch redden met pen en papier. de waarheid is denk ik: Dat de mensen zouden willen. dat ze zo sterk zijn, zo sterk dat ze echt bij pen en papier blijven. Want stel je voor dat je de keuze had in een gevaarlijke situatie. de keuze tussen: pen en papier, of een geweer. Met de pen en papier zou je nobel zijn, en andere kunnen redden. maar met het geweer kan je jezelf redden. En neem maar van mij aan: je eigen leven lijkt in die paar seconden dat je te kiezen hebt opeens zo veel belangrijker! Want dan zou jij toch nog kunnen leven, dan kan je anderen helpen. Maar jij bent dan ook schuldig, je schoot per slot van rekening iemand dood! en hoe slecht iemand ook zijn mag, we zouden nooit maar dan nooit! Voor iemand moeten of mogen besluiten of die het nog waard is om te leven. hoeveel bloed er ook aan de handen zit gekleefd. Bij welk land of welke club die ook is aangesloten. want, Verlaag je je dan ook niet tot hetzelfde niveau. Wat je reden ook is, die trekker over halen is moord! Het zal dan altijd een eeuwige cirkel van moorden en beschuldigen zijn. Kunnen we het niet proberen, proberen die godvergeten al zo lang bestaande cirkel te doorbreken. Vanuit welke aard je het ook doet, moord is en zal altijd moord blijven!
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 570
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.