1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  431 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Paskamerpraat

Publicatie op : 24-05-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Paskamerpraat

207 Hits.
Na een korte wachtrij mag ik doorlopen naar het achterste pashokje bij de H&M. Vlak voor de ingang zit een vrouw in het gangpad op een krukje en we knikken elkaar gedag. Ze kijkt op haar horloge en vervolgens naar het gesloten gordijn naast haar. ‘Heb je al iets aan schat?’ vraagt ze liefjes.
Als ik mijn gordijn dicht trek, hoor ik een jeugdige stem antwoorden: ‘Deze is zó leuk!’
Moeder en dochter concludeer ik. Gezellig samen op stap. Dochter schuift het gordijn open en vraagt opgewekt: ‘Wat vind jij ervan?’
‘Ja best leuk…alleen vraag ik mij af of je het ook écht gaat dragen?’ Hoe herkenbaar. Mijn moeder stelde vroeger precies dezelfde vraag.
‘Hoezo niet?’ stelt dochterlief op een ietwat verontwaardigde toon vast.
‘Nou, ik vind het jouw stijl niet. Het is zo anders.’ Er volgt een korte stilte. Dan zegt de dochter: ‘Dit past wél bij mij, ik heb nu toch nieuwe vrienden gemaakt. Zij dragen het ook.’
‘Ja schat, het staat heel leuk, maar ik vind het nog een beetje wennen.’
‘Ik probeer die andere nog even,’ antwoordt dochter, waarna ze het gordijn weer dichttrekt. Intussen heb ik mijn jas en trui uitgetrokken en kan ik beginnen met het passen van een blouse. Aan het enthousiasme van de dochter te merken staat de volgende outfit haar goed.
‘Deze is nog véél leuker, echt!’ Het gordijn wordt weer opzij geschoven.
‘Tadaa! Hoe vind je deze mam?’ vraagt ze.
‘Mooi…maar uh, ook niet zoals jij.’
‘Wen er maar aan mam, dit wordt mijn nieuwe stijl.’
‘Oke,’ zegt moeder. Ze begint een beetje te lachen. ‘Tom, kan er zo wel goed bij.’
‘Wat bedoel je daarmee?’ vraagt dochter verbaasd.
‘Nou, zo kort, hij hoeft weinig moeite te doen. Je ziet nog net niet je string.’
‘Mám, doe eens effe normaal joh!’ Ze rukt het gordijn dicht en in stilte kleedt ze zich weer om. Moeder doorbreekt uiteindelijk de kou in de lucht. ‘Welke van de twee neem je nu mee?’
‘Ik neem ze allebei!’ zegt dochter resoluut. Er klinkt enige frustratie in haar stem en mijn gedachten dwalen weer af naar vroegere tijden. Bevestiging zoeken bij je moeder, teleurgesteld zijn over haar bekrompen houding en je geërgerd afvragen waarom je überhaupt bent gaan winkelen samen. Ach ja, er is altijd één goede reden om moeders mee te nemen. Dat wordt naast mij opnieuw bevestigd. ‘Betaal jij deze voor mij, mam? Please?’

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

29.05.21
Feedback:
Leuk verhaal. Herkenbaar ook.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
25.05.21
Feedback:
maar toch wel fijn, denk ik, met dochters gaan winkelen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
24.05.21
Feedback:
Leuk geschreven!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Tot honderd tellen - Cato van Burgh
566
Lezen?
55 woordenverhaal
In de bonusjaren
380
Lezen?
Column
Eetkamerdebat
323
Lezen?
Het LAThuis - Cato van Burgh
111
Lezen?