• images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  415 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 22-10-2020

Hits: 242

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Parttime activist

Aangepast: 22-10-2020

O God, het is weer zover. Hij vindt weer ergens iets van. Hij heeft weer iets gelezen, gezien, gehoord wat hem heeft gegrepen en wat hem in beweging heeft gezet. Hij zit weer bij een lekker rebels clubje en schopt weer lekker tegen grote, boze meneren en mevrouwen aan. Hij heeft zijn status op Facebook aangepast en een mooi kader voor zijn profielfoto gekozen. Hij gaat naar bijeenkomsten met mensen die ook weer ergens iets van vinden.

Ondertussen krijgt iedereen die het wil en niet wil een lezing waar je u tegen kan zeggen. Hij voelt zich zo slim en goed over zichzelf. Hij staat weer boven het onwetende gepeupel.

Maar dan… dan gebeurt er altijd wel iets waardoor het iets waar hij wat van vindt niet meer zo belangrijk is. Ga hierover niet in discussie, want krenk zijn ego niet, maar de gebeurtenis verklaart zijn gebrek aan desinteresse altijd volledig (volgens hem). Hij vindt even niks en lijkt weer bijna een rationele gesprekspartner. Maar wees niet bang, want het duurt niet lang voor hij weer iets vindt om wat van te vinden: de parttime activist.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

22.10.20
Feedback:
Leuk geschreven, maar ik vind het persoonlijk minder een column.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Boerenkool
372
Lezen?
Dagboek van de laatste vrouw op aarde.
340
Lezen?
Lucifer
267
Lezen?