Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Inzendingen: 662
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Paranormaal consult
© Gerard Treffers op .
Aantal hits: 684

Medium (M): De volgende., wie heb ik nu aan de lijn?

Jan (J) eh Jan…Jan Doedel.

 M: (met lieflijke stem), ha Jan, hoe oud ben je Jan?

 J. 23 jaar.

M: Jan je werkt toch niet op het kantoor of heb je administratief werk?

J. Nee ik werk in de bouw. (Misser)

M: Ja, dat dacht ik al, jij bent niet zo’n studentikoos type he?

M: Jan, ik krijg door dat je een zeer betrouwbaar, oprecht mens bent die op zoek is naar waarheid in je leven. In wezen ben je veel meer coöperatief en flexibel dan de meeste mensen over je denken, klopt dat?

J: (gevleid) Ja dat geloof ik ten minste wel.

M; Jan, je kunt heel zorgzaam zijn en snel bereid om anderen te helpen, maar als je eerlijk bent, zijn er ook situaties, waarin je een egocentrisch trekje in je bespeurt. (Tegenstelling waarvan er altijd een goed is)

Jan: Ja, dat klopt ik ben nogal zorgzaam, ik hou van katten en ik bezoek een oude hulpbehoevende weduwe in de straat weleens.

M: Ja, Jan, Je kunt heel zelfverzekerd zijn, maar in bepaalde omstandigheden ook heel verlegen.

J: Hoe is het mogelijk, hoe weet u dat ik verlegen ben, dat zegt niemand tegen me.

M: Je bent geneigd tot veel zelfkritiek en soms twijfel je weleens of je de juiste beslissing genomen hebt, klopt dat Jan?

J: het is gewoon griezelig dat je dat allemaal weet!

M. Jan, ik krijg iets door van een hond. Heb je een hond? Of heb je een hond gehad?

J: Nee, ik heb nooit een hond gehad.

M: Heeft een van je familie een hond, of een kennis. Of heb je wel vaak een hond geaaid?

J. Mijn buurman drie huizen verder heeft een hond en oh ja… een oom die een paar jaar geleden overleden is had een hond.

M (denkt: bingo: de hond is gevonden! Goal een overleden oom) Ja precies die overleden oom probeert contact met je te zoeken.  Jan, je oom was dat een creatief of sportief mens?

J: Ja, hij schilderde weleens wat. Ik heb nog een schilderijtje van hem in huis hangen.

M. (maakt gebruik van de voorzet) Ja, Jan dat klopt want ik krijg een beeld van een tekening waar hij iets wil duidelijk maken. Ik zie een tekening van een vrouw en een koffer. Heb je een vriendin of vrouw Jan?

J. Nee, ik ben single (misser)

M Ik denk dat je oom je duidelijk wil maken dat je binnenkort een vriendin krijgt waar je een reis mee gaat maken. (Misser gecorrigeerd)

M Jan, ik krijg iets door met een J of een M hoe heet je oom?

J. Nee hij heette Kees, maar sommigen noemde hem ook weleens Joepie.

M. Jan klopt het dat je niet dagelijks bij je oom op stoep stond?

J. Ik zag hem een of twee keer per jaar op een verjaardag.

M. Ja, Jan, sorry ik raak nu heel geëmotioneerd: je oom maakt me duidelijk dat hij het jammer vindt dat jullie elkaar niet beter hebben leren kennen. Hij laat me zien dat hij ’s nachts weleens bij iemand op bezoek geweest is. Was dat soms bij jou, Jan?

J. Dat zou wel kunnen, ik heb weleens ’s nachts het gevoel gehad dat er iemand in huis aanwezig was die ik niet zag.

M. Oei dit is heftig, je oom kees zegt dat je niet meer ’s nachts bang hoeft te zijn, het komt allemaal goed met je Ik zie een jonge blonde vrouw. Klopt het Jan dat je blonde vrouwen met een d-cup en slanke taille en lange benen mooi vindt?

J: Hoe is het mogelijk dat je weet dat ik van dit soort vrouwen hou?

M: Jan, oom kees maakt me duidelijk dat je toekomstige vriendin met een S begint, ik denk Suzanne, ze studeert op dit moment nog, ze woont bij rijke ouders, maar oom Kees zegt dat jullie een geweldige toekomst hebben met twee gelukkige kinderen. Je leven begint pas en je hoeft je nooit meer eenzaam te voelen zegt Kees.

J.  Wowww, dat is nog eens een mooie toekomst!

M Jan, we moeten stoppen er zijn nog meer liefhebbers voor een reading, vond je het een fijn consult?

Jan: Er is een ding dat ik niet begrijp. Hoe kunt u al die boodschappen doorkrijgen van een oom die ik zojuist verzonnen heb?


zie verder www.treffersintroubles.nl

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Paranormaal consult"

Geschreven door Gerard Treffers . Geplaatst in Column.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart