Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 593
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Parabomen

| Robert Beernink
Ooit heb ik negen marathons uitgelopen. Alles of niets, is mijn levensmotto. Mijn mooiste herinnering aan de klassieke afstand ligt in Chicago: tussen twee miljoen toeschouwers, allemaal muisstil zodra ‘The Star Spangled Banner’ wordt aangeheven, vlak langs Lake Michigan rennen. De wedstrijdsponsor, bedrijfsonderdeel van mijn toenmalige werkgever, ontfermde zich over de zestig dollar inschrijfgeld. Mooi meegenomen! Amerikanen hebben sowieso iets met sporters en al helemaal met winnaars, wat wij totaal ontberen. Terug in pak in Nederland naar een zakelijke bijeenkomst met Pieter van den Hoogenband. Ik maak aanstalten op te staan voor de ovatie die past bij de entree van deze grandioze Olympisch kampioen. Maar niets daarvan: eerst maar eens horen wat hij te zeggen heeft. Die dubbele standaard wordt ook gehanteerd bij de aanleg van het Olympisch Park Twente. Er is plek voor achttien bomen waarmee de regionale winnaars worden geëerd. Olympische kampioenen krijgen elk een boom voor zich terwijl er per drie gouden Paralympiërs een beschikbaar is. Is dat zo omdat ‘para’ onder meer ‘samenhangend met’ betekent en dat gevisualiseerd wordt door gezamenlijk in of aan een boom hangen? Bovendien: iets met drie poten of loten valt ook niet zo gauw om. Er is blijkbaar over nagedacht. Ik denk zelfs dat de initiatiefnemers een Excel sheet hebben gemaakt, waarin per Paralympiër is ingevoerd wat er schort aan de fysieke faciliteiten. Een simpele draaitabel laat vervolgens zien hoeveel Paralympiërs tezamen gemiddeld een hele Olympiër vormen. Drie, waarschijnlijk. Ongetwijfeld meent een van de betrokken partijen: ze kunnen de boom in!

14 april 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 573

(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Columns
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Zombie

Geschreven door Luc van de Wiel. Geplaatst in Column.
Als ik even opkijk, zie ik een zombie langs fietsen. Tergend langzaam fietst ze me voorbij, haar ogen gefixeerd op het kleine scherm voor haar neus. Ze fietst net snel geno...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Aan de basis

24, mrt, 2020 Eelco Visser

Dichtbij en veraf

29, apr, 2020 Eelco Visser

Er zijn erger dingen dan dat

03, apr, 2020 Annick Waegeman
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!