Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Parabomen

Ooit heb ik negen marathons uitgelopen. Alles of niets, is mijn levensmotto. Mijn mooiste herinnering aan de klassieke afstand ligt in Chicago: tussen twee miljoen toeschouwers, allemaal muisstil zodra ‘The Star Spangled Banner’ wordt aangeheven, vlak langs Lake Michigan rennen. De wedstrijdsponsor, bedrijfsonderdeel van mijn toenmalige werkgever, ontfermde zich over de zestig dollar inschrijfgeld. Mooi meegenomen! Amerikanen hebben sowieso iets met sporters en al helemaal met winnaars, wat wij totaal ontberen. Terug in pak in Nederland naar een zakelijke bijeenkomst met Pieter van den Hoogenband. Ik maak aanstalten op te staan voor de ovatie die past bij de entree van deze grandioze Olympisch kampioen. Maar niets daarvan: eerst maar eens horen wat hij te zeggen heeft. Die dubbele standaard wordt ook gehanteerd bij de aanleg van het Olympisch Park Twente. Er is plek voor achttien bomen waarmee de regionale winnaars worden geëerd. Olympische kampioenen krijgen elk een boom voor zich terwijl er per drie gouden Paralympiërs een beschikbaar is. Is dat zo omdat ‘para’ onder meer ‘samenhangend met’ betekent en dat gevisualiseerd wordt door gezamenlijk in of aan een boom hangen? Bovendien: iets met drie poten of loten valt ook niet zo gauw om. Er is blijkbaar over nagedacht. Ik denk zelfs dat de initiatiefnemers een Excel sheet hebben gemaakt, waarin per Paralympiër is ingevoerd wat er schort aan de fysieke faciliteiten. Een simpele draaitabel laat vervolgens zien hoeveel Paralympiërs tezamen gemiddeld een hele Olympiër vormen. Drie, waarschijnlijk. Ongetwijfeld meent een van de betrokken partijen: ze kunnen de boom in!

14 april 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 459
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten