Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Panda's en Passion

Wu Wen en Xing Ya afhalen is weer eens iets anders dan babi pangang bij de afhaalchinees bestellen.
We vertrekken al vroeg, want richting Schiphol staan altijd files. Stel je voor dat we te laat komen. Een tweede kans krijg je misschien nooit meer.
Onderweg heerlijk eten bij Van der Valk.
Tientallen mensen en enkele honderden journalisten wachten met spanning af. Die wordt ondraaglijk...

Eindelijk, daar zijn ze dan: de reuzenpanda’s uit China. Tot tranen toe geroerd.

Wel jammer dat ze in een geblindeerde vrachtauto worden vervoerd. We pakken snel onze selfiesticks om als een van de eersten (misschien wel dé eersten!) onszelf en de kijkdoos zonder venster met daarin de panda’s op de sociale media te delen.
In ieder geval: we zijn erbij en zien hoe gastvrij Nederland toch is: een spandoek met ‘Welkom Panda’s’. Hoe vertederend. Onze pluchen panda’s zijn in onze fantasieën tot leven gekomen. Wat een belevenis, wat een dag! We zullen ze gauw in de dierentuin opzoeken. Dat beloven we.

Jeroen Pauw heeft pandakenners uitgenodigd in zijn actuele praatprogramma. Weer eens iets anders dan steeds dezelfde gezichten die je tot vervelens toe ziet in afwisselend ‘Pauw’ en ‘Rtl Late Night’. En gelukkig niet de goedbetaalde beroepsgast Peter R. de Vries, want er is geen misdaad gepleegd. Hoewel... Ik hoor niet dat deze mooie dieren misschien beter in het wild kunnen leven.

Veel nieuws ook over ‘De Passion’. Jezus wordt gespeeld door een donkere man (Dwight Dissels) evenals Petrus (Omri Tindal).

Ja, waarom niet? Is dat nieuws? Nergens staat in het door mensen geschreven boek – dat Bijbel heet – dat Jezus blank was. En nergens staat hoe lang Judas (Roel van Velzen) was. Je weet het niet anders zou ‘geloven’ wel ‘weten’ heten.

Misschien was Jezus wel een homo en mag hij blij zijn dat hij zijn voortanden nog had toen hij uit de kast, eh... kist kwam. (Of was het een grot?) Niemand weet het.

Opmerkelijk is wel dat zijn moeder, Maria (Elske de Walle), een Friezin is die zo wit ziet dat ze licht geeft en ver voor haar geboorte al zwanger moet zijn geweest van de oudere Jezus. Niet echt aannemelijk.

Het verhaal wordt op een komisch bedoelde manier verteld door Remco Veldhuis. Mist Remco een knus theatertje? Je weet het niet.

Wat ik wel zeker weet is dat Panda’s niet kunnen lezen.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 666
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten