Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 652

Panda's en Passion

Wu Wen en Xing Ya afhalen is weer eens iets anders dan babi pangang bij de afhaalchinees bestellen.
We vertrekken al vroeg, want richting Schiphol staan altijd files. Stel je voor dat we te laat komen. Een tweede kans krijg je misschien nooit meer.
Onderweg heerlijk eten bij Van der Valk.
Tientallen mensen en enkele honderden journalisten wachten met spanning af. Die wordt ondraaglijk...

Eindelijk, daar zijn ze dan: de reuzenpanda’s uit China. Tot tranen toe geroerd.

Wel jammer dat ze in een geblindeerde vrachtauto worden vervoerd. We pakken snel onze selfiesticks om als een van de eersten (misschien wel dé eersten!) onszelf en de kijkdoos zonder venster met daarin de panda’s op de sociale media te delen.
In ieder geval: we zijn erbij en zien hoe gastvrij Nederland toch is: een spandoek met ‘Welkom Panda’s’. Hoe vertederend. Onze pluchen panda’s zijn in onze fantasieën tot leven gekomen. Wat een belevenis, wat een dag! We zullen ze gauw in de dierentuin opzoeken. Dat beloven we.

Jeroen Pauw heeft pandakenners uitgenodigd in zijn actuele praatprogramma. Weer eens iets anders dan steeds dezelfde gezichten die je tot vervelens toe ziet in afwisselend ‘Pauw’ en ‘Rtl Late Night’. En gelukkig niet de goedbetaalde beroepsgast Peter R. de Vries, want er is geen misdaad gepleegd. Hoewel... Ik hoor niet dat deze mooie dieren misschien beter in het wild kunnen leven.

Veel nieuws ook over ‘De Passion’. Jezus wordt gespeeld door een donkere man (Dwight Dissels) evenals Petrus (Omri Tindal).

Ja, waarom niet? Is dat nieuws? Nergens staat in het door mensen geschreven boek – dat Bijbel heet – dat Jezus blank was. En nergens staat hoe lang Judas (Roel van Velzen) was. Je weet het niet anders zou ‘geloven’ wel ‘weten’ heten.

Misschien was Jezus wel een homo en mag hij blij zijn dat hij zijn voortanden nog had toen hij uit de kast, eh... kist kwam. (Of was het een grot?) Niemand weet het.

Opmerkelijk is wel dat zijn moeder, Maria (Elske de Walle), een Friezin is die zo wit ziet dat ze licht geeft en ver voor haar geboorte al zwanger moet zijn geweest van de oudere Jezus. Niet echt aannemelijk.

Het verhaal wordt op een komisch bedoelde manier verteld door Remco Veldhuis. Mist Remco een knus theatertje? Je weet het niet.

Wat ik wel zeker weet is dat Panda’s niet kunnen lezen.
Dit artikel delen?
Auteur: ©Han Maas
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 831
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Panda's en Passion"

Geschreven door Han Maas . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!