Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 593
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Panda's en Passion

| Han Maas
Wu Wen en Xing Ya afhalen is weer eens iets anders dan babi pangang bij de afhaalchinees bestellen.
We vertrekken al vroeg, want richting Schiphol staan altijd files. Stel je voor dat we te laat komen. Een tweede kans krijg je misschien nooit meer.
Onderweg heerlijk eten bij Van der Valk.
Tientallen mensen en enkele honderden journalisten wachten met spanning af. Die wordt ondraaglijk...

Eindelijk, daar zijn ze dan: de reuzenpanda’s uit China. Tot tranen toe geroerd.

Wel jammer dat ze in een geblindeerde vrachtauto worden vervoerd. We pakken snel onze selfiesticks om als een van de eersten (misschien wel dé eersten!) onszelf en de kijkdoos zonder venster met daarin de panda’s op de sociale media te delen.
In ieder geval: we zijn erbij en zien hoe gastvrij Nederland toch is: een spandoek met ‘Welkom Panda’s’. Hoe vertederend. Onze pluchen panda’s zijn in onze fantasieën tot leven gekomen. Wat een belevenis, wat een dag! We zullen ze gauw in de dierentuin opzoeken. Dat beloven we.

Jeroen Pauw heeft pandakenners uitgenodigd in zijn actuele praatprogramma. Weer eens iets anders dan steeds dezelfde gezichten die je tot vervelens toe ziet in afwisselend ‘Pauw’ en ‘Rtl Late Night’. En gelukkig niet de goedbetaalde beroepsgast Peter R. de Vries, want er is geen misdaad gepleegd. Hoewel... Ik hoor niet dat deze mooie dieren misschien beter in het wild kunnen leven.

Veel nieuws ook over ‘De Passion’. Jezus wordt gespeeld door een donkere man (Dwight Dissels) evenals Petrus (Omri Tindal).

Ja, waarom niet? Is dat nieuws? Nergens staat in het door mensen geschreven boek – dat Bijbel heet – dat Jezus blank was. En nergens staat hoe lang Judas (Roel van Velzen) was. Je weet het niet anders zou ‘geloven’ wel ‘weten’ heten.

Misschien was Jezus wel een homo en mag hij blij zijn dat hij zijn voortanden nog had toen hij uit de kast, eh... kist kwam. (Of was het een grot?) Niemand weet het.

Opmerkelijk is wel dat zijn moeder, Maria (Elske de Walle), een Friezin is die zo wit ziet dat ze licht geeft en ver voor haar geboorte al zwanger moet zijn geweest van de oudere Jezus. Niet echt aannemelijk.

Het verhaal wordt op een komisch bedoelde manier verteld door Remco Veldhuis. Mist Remco een knus theatertje? Je weet het niet.

Wat ik wel zeker weet is dat Panda’s niet kunnen lezen.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 763

(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Columns
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

De drie stapeltjes

Geschreven door Han Maas. Geplaatst in Kort verhaal.
‘Alles is in orde, mevrouw.’ ‘Kan het terugkomen?’ ‘U heeft evenveel kans als iedere andere vrouw.’ ‘En de correctie?’ ‘Die kan later. Geniet van de zomer, ruim uw gees...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Aan de basis

24, mrt, 2020 Eelco Visser

Dichtbij en veraf

29, apr, 2020 Eelco Visser

Er zijn erger dingen dan dat

03, apr, 2020 Annick Waegeman
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!