Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Overpeinzing

Enige tijd geleden berichtte ik over het behalen van de longlist van een schrijfwedstrijd. Na een paar weken tandenknarsend wachten kwam daar het verlossende woord en ja hoor: ik heb de shortlist gehaald. Wat in dit geval inhoudt dat mijn verhaal, samen met de inzendingen van de andere shortlisters, als boek wordt uitgegeven. En, het is bijna onvoorstelbaar, dit is dan mijn derde publicatie dit jaar. Naast mijn debuutnovelle en een plek in een andere bundel.

            Maar wat zegt dat nu eigenlijk over mijn schrijfaspiraties? vroeg ik mij, in een onbewaakt ogenblik van relativering ten aanzien van de trots en het genoegen dat ik voelde, af.

Tja. Je kunt er in zien wat je graag zou willen zien, beantwoordde ik mijn gedachte. Dat is wel zo gemakkelijk.

Je bedoelt: gewoon maar denken dat ik kan schrijven?

Bijvoorbeeld.

Klinkt goed, maar …

Valse bescheidenheid is niet nodig wanneer je met jezelf praat. Of is het een kwestie van te weinig vertrouwen in je eigen kunnen?

Nou, als ik het in mijn eigen woorden zou mogen zeggen?

Ga je gang!

Dat zou ik zeggen: het begin is er.

Tjonge …

Ach, je kent me toch. Maar even zonder gekheid: zou ik zonder die publicaties stoppen met schrijven?

Dat dunkt me niet. Maar het is een fijne kers op de taart.

En dat is het!
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 546
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten