1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  428 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 20-06-2020

Hits: 707

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Over gelijkheid zou je niet eens moeten hoeven nadenken

Aangepast: 20-06-2020

Op tv zie ik Johan Derksen een foute grap maken. En onwillekeurig, schiet ik in de lach.
Terwijl ik meteen daarna besef hoe fout en kwetsend de grap eigenlijk is.
Derksen is geen racist. Wat hij wel is, is een op-het-foute-moment-een-grap-lanceerder.
En veel beter dan hij, ben ik óók niet. En ik durf rustig te beweren dat het hele hypocriete zootje dat nu over hem heen walst, niet veel beter is dan Derksen.

Iedereen is gelijk. Maar zullen we nu niet even doorslaan? Want laten we eerlijk zijn; "ergens een hekel aan hebben"  is een gemoedstoestand die voortkomt uit een emotie. Meestal angst.
Veel mensen hebben een hekel aan mensen met een andere huidskleur, of seksuele geaardheid, of religie. Dat treedt vooral op als iets afwijkt van wat je gewend bent en veilig voelt.
En het voelt veilig en geborgen als een heleboel mensen hetzelfde vinden als jij.

Helaas is het niet zo dat "ergens een hekel aanhebben" zomaar , met een knip van de vingers verdwijnt, omdat het ineens politiek correct is om ergens géén hekel aan te hebben.
Het bewustzijn dat iedereen gelijk is zal uit jezelf moeten komen. Dat valt niet af te dwingen.
Net zomin als je Derksen kunt afdwingen geen foute grappen meer te maken ondanks het feit dat hij absoluut geen racist is.

Nu is er een actie gaande om het tv programma Veronica Inside, waar Derksen een van de presentatoren is, te verbieden. Sponsors rondom dat programma wordt verzocht , nou ja verzocht, zeg maar gerust gesommeerd, geen sponsor meer te zijn van het programma. Ze worden gesommeerd geen reclameblokken meer te kopen rond dat programma. Kortom: boycotten die Derksen en consorten. In welke landen heb ik dat ook al weer meer gehoord..

Fascinerend is het dan te zien dat degene waar de foute grap om ging, namelijk Akwasi, niet op dezelfde wijze wordt aangepakt. Ik bedoel, het RTL4 journaal waar de foute uitspraak van Akwasi werd uitgezonden, blijft buiten schot. Geen Arie Boomsma en consorten die adverteerders rond het RTL4journaal oproepen om geen reclameblokken meer te kopen. Geen oproepen om RTL te boycotten omdat Awaksi o.a. dáár de haat predikte toen hij verkondigde alle zwarte Pieten op hun gezicht te timmeren zodra hij er één tegen zou komen. Horen we niemand over.

Kortom; over gelijkheid zou je niet eens moeten hoeven nadenken. Het zou er gewoon moeten zijn. Maar nogmaals, je kunt het niet afdwingen. Je zult zelf de omslag moeten maken en laat je niets anders wijsmaken!

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

20.06.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
BEELDENSTRESS
1076
Lezen?
Column
KOFFIETJE..
1058
Lezen?
Column
BRIEF AAN ARIE BOOMSMA
709
Lezen?