Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Over en uit

Je legde je spullen klaar en ging naar bed. Wat voelde je vlak voordat je in slaap viel? Waar dacht je aan toen je die ochtend opstond? Welke sensaties gingen er door je lichaam toen je de voordeur achter je dicht trok?
Was er angst, spanning of twijfel? Zag je de gebeurtenissen die nog moesten komen, als heldere filmbeelden aan je voorbij trekken? Of waren het flarden van verschillende zintuigelijke waarnemingen? De ietwat muffe geur van je pak, na jaren doelloos in een kast hangen, prikkend in je neus. De bril waar je niet beter van ging zien, maar die je gezichtsveld vertroebelde. De woorden in de handgeschreven brief, die je voortdurend in je oren hoorde zingen.
Was je een man met een missie? Had je vertrouwen in je plan? Of voelde je jouw zelfvertrouwen langzaam verwateren, met elke stap die je zette op de grijze, vochtige stoeptegels van de straat waar je al jaren anoniem en betekenisloos leefde?
Wie kende jou nu echt? Wie wist van de woede en frustratie, die je de bittere gal al deden proeven, voordat je ook nog maar de intentie had om deze te spugen? Een onbeduidend radertje in een gigantisch groot, onoverzienbaar geheel. Waarvan het niet uitmaakte dat het er was en dat, als het er niet was, door niemand zou worden gemist.
De wens om gehoord, gezien en begrepen te worden. Die wens die al aan je knaagde vanaf je jongste kinderjaren. Was dat de reden om door te gaan? Om niet halverwege weer om te draaien en naar huis te lopen? Was er geen moment waarop je hard om jezelf moest lachen en dacht: waar ben ik in godsnaam mee bezig?
Je kon nog terug. Het was nog niet te laat, maar je vervolgde je weg. Volgde je de route die je had opgezocht in Google Maps en nauwgezet had genoteerd? Had je deze langzaam en in opperste concentratie opgeschreven op een vel uit het notitieblok? Het notitieblok dat je ook gebruikt had voor de brief?
Bij het hek aangekomen herhaalde je toen de woorden in je hoofd, probeerde je in gedachten verschillende intonaties, maar was je nog niet zeker van de juiste toon? Merkte je dat de beveiliger je aankeek en blijkbaar nog een keer vroeg waar hij je mee kon helpen? Toen had je nog kunnen besluiten om terug te gaan naar Pijnacker. Om hulp te zoeken. Om antwoorden te vinden op de vele vragen die je had. Wie ben ik? Wie wil ik zijn? Wat wil ik worden? Wanneer komt er een einde aan mijn twijfels?
Je pakte echter het grote pistool. Het voelde licht in je handen en het plastic deed broos aan.
Je liet de brief zien en sprak de woorden. Je was niet alleen, maar met velen net zoals jij. Standvastig en vastberaden en onderweg met een boodschap, jullie zouden gehoord worden en niets kon jullie tegenhouden.

Eenmaal in de studio was het stil. De ruimte was verlaten en de camera's afwezig. Het neppistool in je hand werd zwaar, leek wel van steen. Je zag jezelf door de ogen van een ander en wilde weg. Weg uit deze situatie, weg uit deze studio en weg uit dit leven. Je vroeg nog aan de mannen in uniform wat ze kwamen doen, maar je wist het antwoord al.

Het was klaar, mislukt en over. Het was over en uit.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 819
(Gemiddelde waardering 3.5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten