Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 673

OVER COMPLOTTHEORIEËN

Met complottheorieën heb ik helemaal niets. Dat zelfs , in theorie, vrij verstandige mensen zonder blikken of blozen nog steeds geloven, bijvoorbeeld, dat Paul McCartney dood is, vind ik lichtelijk verbijsterend.

Oké, McCartney schrijft, sinds die bezopen theorie, liedjes waar niemand chocola van kan maken, met teksten als: ‘And the jailer man and sailor Sam Were searching every one. ‘ En dat daar niemand wat mee kan, begrijp ik ook nog wel. Maar om dat te blijven toeschrijven aan zijn vermeend, voortijdig einde, is niet alleen tamelijk ridicule maar meer nog zeer beangstigend.

Zo gelooft mijn hoogbegaafde buurman bijvoorbeel absoluut dat God omkwam bij de oerknal. Daar blijft hij over door emmeren. Dus onderbrak ik zijn ziekelijke monoloog en wierp tegen dat ik God laatst nog had gezien. Namelijk , undercover als Jezus R.de Vries , achter de desk bij Boulevard en aan een tafel bij OP1.  Buurman greep  mij woedend bij de keel en eiste van mij, hem voortaan serieus te nemen..want anders…

En dan kom ik als vanzelf bij dat clubje viruswaanzin apostelen. Die geloven niet in dat Corona virus. Weg met die maatregelen, vinden zij. “Het coronavirus? Wij zijn banger voor het tirannie-virus!” Dat soort kreten hoor je dan. En ja, bij veel maatregelen kun je vraagtekens zetten. En er zijn juist óók maatregelen nodig die dan weer NIET genomen worden. Maar hee, het is verdomd makkelijk achteraf een koe in zijn reet te kijken.

Persoonlijk denk ik dan; ga eens op een IC van een ziekenhuis rondlopen waar corona besmette patiënten op hun buik aan de beademing hangen. Ik denk dat je dan wel een tandje lager gaat blèren over zaken als tirannie-virus.
Overigens laait , ondanks de virus-ontkenners en viruswaanzin-apostelen, het virus sinds afgelopen maandag weer op. Nieuwe brandhaarden alom. Dat komt, zegt mijn gewone boerenverstand, omdat de vliegtuigindustrie drammend weer aan de slag wilde. Toeristen gaan weer de wereld over. Samengepropt in het vliegtuig.

Alsof het virus achteraf gezien toch maar een simpel onschadelijk allergietje bleek te zijn. Er moet geld verdient worden. Ook weer begrijpelijk. Vliegtuigen moeten weer gevuld worden. Aerosolen? Niet bij ons in het vliegtuig! Want wij van de vliegtuigindustrie namen prima maatregelen. Zo verzorgen wij aan boord voor iedereen een bord voor het hoofd. En daar dringt geen virus doorheen! De 1.5 meter maatregel zie ik langzaam in rook opgaan.

Kortom; het is de mededeling die het hem doet, niet de werkelijkheid zoals die zou zijn als de mededeling waar was.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Paco Painter
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 142
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "OVER COMPLOTTHEORIEËN"

Geschreven door Paco Painter . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
23.07.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waardering.
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...