Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

117 Hits

Publicatie op:
Opportunisme
Hij zit er in! Sinds vanochtend. Gescoord op het Rotterdamse Katendrecht. De naam van de voormalige hoerenbuurt klinkt voor mij nog altijd wat stout. Een plaats voor ruwe zeelieden en avontuurlijke seks zoekende ‘keurige’ heren. Eerlijk gezegd voelde ik me ook een beetje een clandestien. Met welk recht was ik daar? Ik ben, voor zover ik weet, gezond. Alleen mijn geboortejaar bepaalde dat ik vandaag mijn eerste injectie tegen het coronavirus mocht halen. Ook al zijn er jongere mensen die risicovolle kwalen hebben en waarschijnlijk meer te vrezen hebben van het virus dan ik.
Ik ben opgelucht hoor. Ik bespeurde alleen een gevoel waar ik niet trots op ben. Een ‘ikke-ikke-en-de-rest-kan-stikken-gevoel’. Ineens maakte het me niet meer uit dat er anderen zijn die zo’n vaccinatie harder nodig hebben dan ik. Als ik hem maar had! Een eng gevoel. De afgelopen weken las ik in de krant berichten over voorpiepers in Italië, waarover ik mij kwaad maakte. Ik besef nu dat ik misschien ook wel was voor gepiept als ik de kans had gehad. Onder het opportunistische motto: k-pakken wat je pakken kan. Rutger Bregman mag menen dat de meeste mensen deugen, ik twijfel sinds vanochtend een beetje aan mijzelf.
Maar goed ik ben gevaccineerd en de terugtocht leidde mij, oh ironie, langs de Walhallalaan. Zou het een teken zijn? Onder het straatnaambordje, hing echter nóg een bord: doodlopende weg. Ik besloot daarop, opportunist als ik ben, niet langer geloof te hechten aan de voorspellende waarde van semiotiek.
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Opportunisme"

15.04.21
Feedback:
Met plezier gelezen. Zie ook de eerdere column Olympische spelen.
  • Schrijfkwaliteit
    4/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig