Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 669

Opa-en-oma-dag

Het is opa-en-oma-dag vandaag. Eens per week passen mijn vrouw en ik op de kleinkinderen. Soms brengen we hen ‘s ochtends naar school en zitten wij om 6:45 u in auto want om half acht moeten we dan paraat staan in het dorp waar ze wonen. Soms, zoals vandaag, hebben de ouders hen al gebracht en hoeven we pas om 14:00 u bij de schoolpoort te staan. Op die dagen slaap ik uit, ontbijt ik rustig, lees ik mijn krantje, werk ik mijn mail weg en... betrap ik mezelf op een steels middagdutje. Dat dutje is mijn stilte voor de storm die losbreekt als de kinderen straks uit school komen... Wel de leukste storm ooit waarvan het oogluikend toestaan en genieten van ondeugd een belangrijk onderdeel is. Tot het te gek wordt natuurlijk. En dat wordt het altijd. Altijd is er een moment waarop de kids ineens te ver gaan. Maar goed dan komen de ouders thuis om het puin te ruimen...

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Martin Reekers
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 338
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Opa-en-oma-dag"

Geschreven door Martin Reekers . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
23.10.20
Feedback:
Leuk verhaal Martin!
Grammatica & Spelling:
Goed
Passend in deze rubriek:
Ja
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!