Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 593
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Opa-en-oma-dag

| Martin Reekers

Het is opa-en-oma-dag vandaag. Eens per week passen mijn vrouw en ik op de kleinkinderen. Soms brengen we hen ‘s ochtends naar school en zitten wij om 6:45 u in auto want om half acht moeten we dan paraat staan in het dorp waar ze wonen. Soms, zoals vandaag, hebben de ouders hen al gebracht en hoeven we pas om 14:00 u bij de schoolpoort te staan. Op die dagen slaap ik uit, ontbijt ik rustig, lees ik mijn krantje, werk ik mijn mail weg en... betrap ik mezelf op een steels middagdutje. Dat dutje is mijn stilte voor de storm die losbreekt als de kinderen straks uit school komen... Wel de leukste storm ooit waarvan het oogluikend toestaan en genieten van ondeugd een belangrijk onderdeel is. Tot het te gek wordt natuurlijk. En dat wordt het altijd. Altijd is er een moment waarop de kids ineens te ver gaan. Maar goed dan komen de ouders thuis om het puin te ruimen...

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 198

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Columns
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

natuur

Geschreven door anton combe. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Papier word gemaakt van cellulose,cellulose komt van de boom. En de boom staat in de natuur. De meeste schrijvers houden van natuur om bij te komen van al dat geschrijf.Ook...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Aan de basis

24, mrt, 2020 Eelco Visser

Dichtbij en veraf

29, apr, 2020 Eelco Visser

Er zijn erger dingen dan dat

03, apr, 2020 Annick Waegeman
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!