Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Onzijdig

Het is heel geestig te zien hoe twee grote publieke lichamen zich krampachtig inspannen om niemand qua genderidentiteit te bruuskeren. Geen gedames en heren meer. Je zult maar twijfelen over wie of wat je bent! Bovendien, “Beste Amsterdammers” voelen zich ineens extra trots op hun Mokum -zij hebben immers niets anders -, nu de Gemeente het laatste probleem waar de stad mee kampte adequaat heeft opgelost. Wie zich met “Beste Reizigers” voelen aangesproken zijn meteen overtuigd zoals gewenst van A naar B te reizen, en dat het spoorboekje voor de Nederlandse Spoorwegen leidend is voor de treinenloop. De alles verziekende purist zal opmerken dat beide adresseringen toch wel sterke mannelijke kenmerken hebben: wat doen we met de Amsterdamsen en de reizigsters? Zijn die niet goed, beter, laat staan best? Halve oplossingen dus, waarmee het probleem terug is bij af. In de dierenwereld wordt er niet moeilijk over gedaan: heterofiel, homofiel, bigamist, polygamist, geslachtsloos, tweeslachtig, geslachtsveranderlijk, alles loopt, zwemt, hupt, vliegt en springt door en op elkaar. Dat moeten wel evolutionaire restanten vanuit het paradijs zijn. Daar begint ook het probleem. God zag dat het niet goed was en riep tegen Adam: ‘Flikker op!’ Daarmee was de trend gezet en werd het tevens een religieus conflict dat eeuwenlang onder de priestergewaden werd uitgevochten. Nu het licht onder de korenmaat vandaan is, moeten keuzes worden gemaakt. Zo moeilijk is dat toch niet? Wat spreekt iedereen aan en waar wil men zich in herkennen of in geloven? Ik zou zeggen: ‘Lieve mensen.’

12 augustus 2017  #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 599
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten