Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Onvervulde dromen

Dikke tantes vroegen mij als tiener  wat ik wilde worden en was mijn antwoord was steevast “onafhankelijk”. Mijn ambitie was nooit om rijk te worden, geld als zodanig boeit me niet. Mijn doel was dat ik mijn leven dusdanig ingericht zou hebben dat ik mijn dagen naar believen in zou kunnen vullen, geen verplichtingen, geen verantwoordelijkheden,  en vooral niemand die mijn leven bepaalde.

Dat is dus niet gelukt.

Koud vijftig heb ik een gezin, een vrouw die vooral veel zeurt , een drukke baan, een hypotheek, een hond en teveel te doen. Sta ik aan de vooravond van een mid-life crisis? Ik schaam me daar voor want ik heb natuurlijk helemaal geen klagen. Ik heb leuke kinderen, iedereen waar ik van houd is gezond, ik woon in een fijn huis en geldzorgen ken ik niet maar het is allemaal wat ingeslapen. Geen vuur zonder vonk, ik hoef niet iedere avond brullend in de lampen te hangen maar de vonk ontbreekt.

Ik heb meer dingen nodig die mij een beetje blij maken. Meer vrije tijd, een vriendin van een vijfendertig, een Harley wellicht?

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. Vooropgesteld, ik voel me een jonge God. Mijn haar wordt wat dunner en wat grijzer en ik kan een kilootje of vijf overgewicht missen als kiespijn, maar verder durf ik te stellen dat  er ik voor iemand die de vijftig net aangetikt heeft prima bijzit.

Dat is maar goed ook want ik vind leven best leuk. Kleine dingen maken mij blij. Zondagochtend zat ik bij het krieken van wat een zeer warme dag beloofde te worden in een uithoek van de tuin en luisterde naar de stilte en het geluid van honderden vogels. Toen ik nog rookte was dit de lekkerste sigaret van de dag. Vroeg in de ochtend op een warme zomerdag op een bankje verscholen in de tuin. De sigaret direct na het neuken was ook altijd een toppertje maar dan moet de andere partij wel een rookster zijn want anders is het opsteken van een tabakje en het verzuchtend uitblazen van de eerste haal niet aan te raden. Mijn huidige partner zou bijvoorbeeld ontploffen als ik in de slaapkamer een  peuk zou opsteken. Gelukkig is seks met haar belabberd dus mis ik die sigaret helemaal niet..

Ook mijn ouderdom komt met (kleine) gebreken. Ik moet mijn bril, die ik als bijziende al van kinds af aan draag, omhoog doen om mijn smartphone te lezen. Ik word regelmatig knorrig om half drie ‘s nachts wakker omdat ik moet pissen. Er is geen houden aan, omrollen en doorslapen zit er niet meer in.  Als het hier echter voorlopig de komende tien jaar bij blijft teken ik er voor.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 525
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.