Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Ontembaar

Mijn zoon wilde een parkiet voor zijn verjaardag.
Zucht, weer een huisdier. Ik hoopte dat het een bevlieging zou zijn. Maar hij hield voet bij stuk.
En dus stapte mijn man, dé dag voor zijn verjaardag, samen met de kinderen in de auto om dertig kilometer verderop een vogeltje op te halen.
Anderhalf uur later kwamen ze terug. Met niet één, maar twee van die diertjes. Eentje voor mijn zoon en eentje voor mijn dochter.
De eerste uren tippelden ze wat onwennig door hun verblijf. Maar Rokkie, de vogel van mijn dochter, durfde tegen de avond al op haar wijsvinger te stappen en hupte even later van haar schouder op haar hoofd.
Rikkie echter was een venijnig exemplaar. Hij begon al te pikken wanneer mijn zoon maar met zijn hand in de buurt kwam. Buiten de kooi was hij zo onstuimig dat hij alsmaar tegen de gordijnen op vloog.
De volgende dag ging het niet veel beter. Mijn zoon was ten einde raad. Hij had voor zijn verjaardag een valse parkiet gekregen, terwijl mijn dochter, die helemaal niet jarig was, met een heel lief beestje op schoot zat.
Mijn man herinnerde zich opeens dat de fokker had gezegd dat, als het tussen de vogels niet zou klikken, we er eentje om mochten ruilen. Dit zou toch ook zeker gelden voor een verstoorde mens- dier relatie?
Twee uur later zaten we met het hele gezin in de auto, weer op weg naar Almere.
Mijn zoon met betraande wangen op de achterbank, met Rikkie. Hij kon het nauwelijks verkroppen dat de vogel voor de tweede keer dit weekend horizontaal in de lege Cornetto verpakking moest.
"Mam," snikte hij. " hoe komt het nou dat die van mij zo wild is en die van Marit zo mak?"
Ik dacht diep na en glimlachte.
Er zijn mensen die gewillig zijn en binnen mum van tijd uit je hand eten, terwijl andere zich voor geen goud laten temmen. Al doe je nog zo je best.
Dat is gewoon de aard van het beestje. Dat zal bij parkieten niet anders zijn!

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1274
(Gemiddelde waardering 4 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Jezelf herkennen

okt 18, 2019 Quote Hans Van Battel

menu

okt 19, 2019 55 woorden lieve heyrman

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Slaapvrees

okt 21, 2019 55 woorden Christiene M. de Vries

Meer schrijfactiviteiten