Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

ondernemen

En toen had ik ineens een bedrijf. Schrijven met een twist, bedacht door een borrelaar op een netwerkbijeenkomst en ik moest de andere dag al naar de Kamer van Koophandel. Klonk wel leuk, dus dat werd ´m dan. En daar kwam ik op kantoor waar ik plichtmatig en eigenlijk wat beschaamd vertelde dat ik nu echt een eigen bedrijf had. Ik wist namelijk bij God niet wat ik allemaal zou gaan doen om echt geld te verdienen. Maar mijn bazin was enthousiast, er moest gebak komen. En dat doe je dan, als brave werknemer. Wat deed ik nou eenmaal? Ik hield interviews met ondernemers voor 30 euro per interview. Wat ik ook nog eens zelf moest zien binnen te halen...acquisitie werd niet apart uitbetaald. De interviews waren uit de losse pols, zoals ik dat gewend was voor de krant waar ik als vrijwilliger voor schreef. Maar ze waren tevreden dus ik was ook wel een beetje trots. En toen kwam die trut van een collega met een hele lijst vragen voor ondernemers! Om mijn interviews beter te structureren. Wie denkt ze wel niet dat ze is, mevrouw de media-expert. Omdat ik eigenlijk toch ook wel altijd naar iedereen luister, ben ik ze gaan gebruiken, die vragen, en ik moet zeggen dat het werk daardoor wel een stuk beter ging. Ik had nu het gevoel dat ik echt professioneel was! Maar hoe beter de interviews, hoe slechter de relatie met mijn opdrachtgevers. Als een echte ondernemer stuurde ik facturen, met een BTW-nummer, volgnummer, banknummer, data, product etc etc zoals ik dat had geleerd op het seminar van de belastingdienst, maar betalingen bleven uit. Mijn betalingstermijn was 15 dagen en die verliepen stilzwijgend. Ik stuurde een herinneringsmail, zonder reactie. Ja alleen dat ik het woord ´moeten´ niet mag gebruiken, dat staat zo onvriendelijk. Van Sabrina kreeg ik het antwoord dat ik betaald zou krijgen als de klant betaald had. Zij zat zelf ook nogal krap. Schoorvoetend geaccepteerd, ik wilde het haar ook niet moeilijk maken. Maar die afspraak bleek in ijzer gegoten, had niks met cashflow te maken, was een principeafspraak. En toen ben ik ontploft. Als ik lever, moet ik betaald worden, ongeacht of jouw klant betaalt. Ik hoef jouw debiteurenprobleem niet op te vangen als kleine ondernemer. Einde relatie, jammer, heel onsportief maar een mooi begin van mijn carrière.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 711
(Gemiddelde waardering 5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten