frits niemans

Onderdeurtjes

© frits niemans op 19.08.2022.

Onderdeurtjes

 

“I don’t want no short people ‘round here “, zong Randy Newman. Niet iedereen kon daar overigens mee lachen, zijn liedje oogstte veel kritiek. Satire balanceert voortdurend op het slappe koord tussen goede smaak en leedvermaak.
We vinden kleine mensen vaak grappig en nemen ze zelden serieus.” With their grubby little fingers and dirty little minds!”.
Op een paar uitzonderingen na die de regel bevestigen lijken kleine mensen niet geliefd en succesvol. Op school worden ze hartstochtelijk gepest of in de maling genomen en als ze die periode zonder kleerscheuren doorkomen wacht hen een leven van tenengang of gedwongen zelfspot. Behalve dat ze snel over het hoofd gezien en gemakkelijk onder de voet gelopen worden en nergens bij kunnen zonder opstapje lijkt ook wetenschappelijk aangetoond hoe ongezond het is om klein te blijven.
De universiteit van Tampere heeft de resultaten van een onderzoek bekend gemaakt waaruit bleek dat kleine mensen meer kans maken op hart en vaatziekten. De mogelijke verklaring die door de onderzoekers wordt gegeven is dat de bloedvaten van kleine mensen nauwer en smaller zijn en eerder verstopt raken.
Je hebt als kleine man ook minder kans op aanzien en succes in het maatschappelijk leven. Onderzoek door de universiteit van Sydney onder 20.000 Australiërs maakte duidelijk dat als je 5 cm langer bent dan gemiddeld , je 1 ½ % meer inkomsten verdient .Dat komt gemiddeld ongeveer overeen met €800 per jaar. Klein verdriet, groot zijn loont!
Grote mensen verdienen meer omdat ze als slimmer en machtiger worden beschouwd.
Ook bij de partnerkeuze trek je als Pinkeltje aan het kortste houtje. Uit onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen de voorkeur geven aan een langere partner. Kleine mannen gebruiken daarom stiekem verhogend schoeisel om in gezelschap niet steeds op de tenen te hoeven lopen bij een afspraakje.
Zoals Kim Jong IL de inmiddels overleden dictator uit Noord Korea. Zijn lichaamslengte werd geschat op 1.55 m en Deng Xiaoping uit China op 1.52m. In overleg met langere staatshoofden werden ze steevast in zittende houding geportretteerd. Van Kim Jong IL (de grote leider) was bekend dat hij stiekem plateauzolen gebruikte . De laatste loot van de familie doet het iets beter Kim Jong-Un scoort tussen 1.63 m en 1.67m ( wie durft hem de maat te nemen?).
”They walk around telling great big lies”. Maar wie deze onderdeurtjes daarop betrapt wordt simpelweg een kopje kleiner gemaakt, zodat het lachen je wel vergaat!

 

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 292
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Mark de Bruijn: Customers Are People Too

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.