Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Respect op leeftijd

columnsIk loop de Albert Heijn binnen richting de sigarettenafdeling, waar net 2 koddige, oudere dames staan. Vertederd kijk ik naar ze als de ene dame de andere helpt met geld tellen en ondertussen zelf probeert te verzinnen wat haar pincode ook alweer was.

Plots word ik van rechts bruut van mijn sokken gereden door een winkelwagen bestuurd door een vrouw van zekere leeftijd. Ze manoeuvreert zich handig tussen mij en de dames in, pakt direct een briefje van €20 en kijkt ongeduldig naar de 2 dames. Het moge duidelijk zijn wat haar doel is, behalve het halen van sigaretten. 
Mijn recalcitrante ik tikt me op m'n schouder, maar ik gebaar haar nog even kalm te doen.
De mevrouw begint te snuiven als de eerste poging van pincode intoetsen verkeerd gaat en beweegt nogmaals demonstratief haar karretje tegen de rollator van 1 van de dames. Een van de twee begint zich al wat ongemakkelijk te voelen.

Wanneer de dames klaar zijn, staat ze in de startblokken, gooit haar geld op de balie en.. Ik tik haar op haar schouder: "Pardon mevrouw, u mag dan wel ouder zijn dan ik, maar ook u kunt gewoon op uw beurt wachten." 
Woest kijkt ze me aan en snuift: "Nou dat kan ook wel wat vriendelijker, wat zouden je ouders hier wel niet van zeggen!"

Ik kijk haar glimlachend aan, duw haar karretje met enig geweld aan de kant en zeg: "Dat had zeker gekund, als u zich niet als een hork had gedragen naar die 2 dames én geen vlek had gereden op mijn nieuwe schoenen! En mijn ouders? Die zouden het niet in hun hoofd halen zich te gedragen zoals u doet. Zij zijn namelijk wél opgevoed en hebben mij dit godzijdank ook mee gegeven. Fijne dag!" 

Ik reken mijn sigaretjes af, wens iedereen hele fijne feestdagen en de mevrouw van zekere leeftijd een gelukkig uiteinde

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1237

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.