1 post

Oma heeft geduld

47 Hits.

Oma heeft geduld.

“Oma, zie je dat? Oma, kom eens! Oma, ik ga voor jou koken. Jij moet daar gaan zitten en ik maak “paggettie” voor jou. Dat vind ik heel lekker. Kijk oma dat is voor jou, maar even wachten hoor, want dat is heet!”

En oma doet braaf wat Emma zegt,  wonderbaarlijk toch? Dat je voor je kleinkind zoveel tijd hebt en maakt. Eigenlijk maakt het bijna niet uit wat ze zegt of doet (bijna zei ik). Bij alles krijg je een warm of blij gevoel. Kunt er eindeloos van genieten en naar kijken.

Er zijn natuurlijk ook momenten waarop het zweet je uitbreekt, omdat je op tijd staat om bijvoorbeeld de bus te halen. Eerst ben je al druk om van alles mee te nemen voor onderweg. Reserve luier, want potje of wc wil ze nog niet altijd, drinken, koekje, boekje, speen(eind van de morgen is ze moe en als “peen” dan niet mee is, is het echt drama) Daarvoor is ze al in bad geweest en aangekleed.

Als oma dan eindelijk klaar is om weg te gaan, wil Em niet haar jas aandoen. Want ze moet nog even iets afmaken. Een puzzel of ze is nog pannenkoeken aan het bakken of de baby huilt en moet getroost worden. Vroeger toen onze eigen kinderen klein waren pakte ik ze bij de arm en zei “nou is het klaar we gaan!”

Maar nu zeg ik rustig, “dan moet oma maar alleen met de bus! “ Nee nee Em wil ook mee” hoor ik dan. En dan komt ze er aan rennen.  “Oma ik vind je lief hoor” . En krijg een kus en een knuffel.

Ik smelt!

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

De auteur van dit artikel Diana Kernil:

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

13.09.21
Feedback:
Schattig!
  • Waardering
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.09.21
Feedback:
Met plezier gelezen!
  • Waardering
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Treinkarretje
32
Lezen?