Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Oma heeft geduld

Publicatie: | Diana Kernil

Oma heeft geduld.

“Oma, zie je dat? Oma, kom eens! Oma, ik ga voor jou koken. Jij moet daar gaan zitten en ik maak “paggettie” voor jou. Dat vind ik heel lekker. Kijk oma dat is voor jou, maar even wachten hoor, want dat is heet!”

En oma doet braaf wat Emma zegt,  wonderbaarlijk toch? Dat je voor je kleinkind zoveel tijd hebt en maakt. Eigenlijk maakt het bijna niet uit wat ze zegt of doet (bijna zei ik). Bij alles krijg je een warm of blij gevoel. Kunt er eindeloos van genieten en naar kijken.

Er zijn natuurlijk ook momenten waarop het zweet je uitbreekt, omdat je op tijd staat om bijvoorbeeld de bus te halen. Eerst ben je al druk om van alles mee te nemen voor onderweg. Reserve luier, want potje of wc wil ze nog niet altijd, drinken, koekje, boekje, speen(eind van de morgen is ze moe en als “peen” dan niet mee is, is het echt drama) Daarvoor is ze al in bad geweest en aangekleed.

Als oma dan eindelijk klaar is om weg te gaan, wil Em niet haar jas aandoen. Want ze moet nog even iets afmaken. Een puzzel of ze is nog pannenkoeken aan het bakken of de baby huilt en moet getroost worden. Vroeger toen onze eigen kinderen klein waren pakte ik ze bij de arm en zei “nou is het klaar we gaan!”

Maar nu zeg ik rustig, “dan moet oma maar alleen met de bus! “ Nee nee Em wil ook mee” hoor ik dan. En dan komt ze er aan rennen.  “Oma ik vind je lief hoor” . En krijg een kus en een knuffel.

Ik smelt!

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
13.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Schattig!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Met plezier gelezen!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.