1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  415 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 14-04-2021

Hits: 277

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Olympische Spelen

Aangepast: 14-04-2021
Goed. Ik geloof best dat wij als minuscuul landje een geweldige prestatie zullen gaan neerzetten op de aankomende zomerspelen in Japan. En ja, hoe geweldig zou het zijn om al die sporters te belonen voor hun indrukwekkende prestaties en ze voor hun jarenlange tomeloze inzet te danken.
Maar….
Als ik nu hoor dat al die sporters zeer waarschijnlijk in de loop van de komende weken met voorrang gevaccineerd gaan worden met het Pfizer-vaccin gaat bij mij eigenlijk toch wel een soort van knop om.
Een paar honderd sporters wordt met voorrang gevaccineerd terwijl zorg- en ziekenhuispersoneel met smart wacht op hun vaccinatie. Ik hoef niet meer te vertellen hoe hard deze mensen moeten werken. Ik hoef niet te vertellen dat zij hun eigen gezin nauwelijks nog zien. Ik hoef niet meer te vertellen waar de strepen, verwondingen en huidirritaties in hun gezicht en op hun handen vandaan komen. Ik hoef er niets over te zeggen want iedereen weet dit al. Denk ik. Hoop ik. Het is in ieder geval wel waar ik vanuit ga.
 
Maar zoals zo vaak het geval is.

Sport is van nationaal belang.
Sport is van internationaal belang.
Sport zet Nederland op de kaart.
Sport is goed voor handelsbetrekkingen.
 
Welke handelsbetrekkingen trouwens?
Die van de vaccins?
Die van de beschermingsmiddelen?
 
Dit ‘Coronajaar’ kijk ik er toch wat anders tegen aan.
Jammer!
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

08.05.21
Feedback:
Prima geschreven en “to the point”. Compliment!!
Show more
15.04.21
Feedback:

Ik ben het helemaal met je eens! Het lijkt wel of alles moet wijken voor de sport.
En voorrang bij vaccinatie ten koste van het zorg-en ziekenhuispersoneel is ronduit schandalig!
Mooi geschreven, Ingrid!
Show more
15.04.21
Feedback:
Goed weergegeven en ben het helemaal met je eens. Belachelijke keuze.🇳🇱
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
vooroordelen
723
Lezen?
in the pocket!
547
Lezen?
De brieven van mijn ouders
487
Lezen?